Lengyel EP-képviselő: Ukrajna se nem ismeri, se nem érti az uniós jogot

2023. április 30. 22:46

Jacek Saryusz-Wolski szerint az ukránok hűtlenül viselkednek Lengyelországgal szemben.

2023. április 30. 22:46
null

Komoly kritikával illette Jacek Saryusz-Wolski, a lengyel Jog és Igazságosság európai parlamenti képviselője Ukrajnát. Mint ismeretes, sikerült a lengyeleknek, magyaroknak, szlovákoknak, románoknak és bolgároknak megállapodásra jutniuk az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékeket illetően, amit megtámadott Zelenszkij. Erre a támadásra válaszolt Saryusz-Wolski:

„Ezt a megállapodást, amely megkoronázza ezt a vitát – méghozzá nagyon is jól – Ukrajna jogi alapon bírálja, és erre választ kell adni. Az első vád az, hogy sérti az egységes piac elveit.

A második vád az, hogy az uniós intézkedések sértik a társulási megállapodást. Mint valaki, aki az Európai Parlamenten keresztül dolgozott a társulási megállapodáson, amelynek egy időben előadója voltam, azt kell mondanom, hogy az úgynevezett vám- és kvótaintézkedések formájában védzáradékokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az Európai Bizottság által ma alkalmazott megoldásokat, amelyeket Lengyelország és mások kikényszerítettek és szorgalmaztak. Ez is teljes mértékben összhangban van az egységes piaccal és teljes mértékben összhangban van a társulási megállapodással, ellentétben az ukrán kritikákkal” – érvelt a politikus.

„Két hipotézisem van. Az első az, hogy az Európai Bizottság és az Unió részéről alábecsülték az Ukrajnából érkező mezőgazdasági termékek árversenyképességét és a beáramlás mértékét. A második hipotézis: feltételezték, hogy nem akarnak pénzt adni Ukrajnának, és tudjuk, hogy az Unió fukarul bánik a pénzzel Ukrajnával szemben, hogy helyette hozzáférést kapnak a mezőgazdasági piacra, feltételezve, sőt tudva, talán cinikusan, hogy a fő árat az Ukrajnával határos országok fogják fizetni” –mondta nyersen Saryusz-Wolski.

A képviselő szerint kritikájával

„Saját magának árt azzal, hogy azok ellen az országok ellen cselekszik, főleg a vele határos országok ellen, amelyek a legfőbb szövetségesei” – mondta Jacek Saryusz-Wolski.

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. május 02. 13:22
és a tragédia akkor kezdődne! ha nyernének!
ujferi
2023. május 01. 20:37
Van esély rá, okos elmélet ...
nempolitizálok
2023. május 01. 13:57
Az oroszok európaiak, az ukránok nem. Ez onnan is látszik, hogy az orosz területeken a szülők eldönthetik, ukránul, vagy oroszuk tanuljon a gyerek.
formaegy
2023. május 01. 13:15
"...az ukránok hűtlenül viselkednek Lengyelországgal szemben" Hogyan viselkednének te állat! Mindig is szartak rátok! Ti nyaljátok a gyilkosok fenekét, megköszönve, hogy borzalmas kegyetlenséggel gyilkoltak le 100 ezer embert és gyereket! A pofátokba kellene nyomni azokat a képeket amelyek igazolják milyen kegyetlenséggel gyilkolták le a lengyel gyerekeket te mocskos állat! Süljön ki a szemed! Ezeknek a rühes gyilkosoknak kandikáltok ki a fenekéből állatok! Mellesleg ebben a gyilkos korrupt Unióban ki foglalkozik az unios joggal, törvényekkel. Minél mocskosabb, gyilkos rühes kutya vagy annál jobban tisztelnek! Ezért kell nekik a puccosseggű! Na ő megfelel minden formában a rühes korrupt Unionak. Gyilkos, náci, alvilági, korrupt rühes kutya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!