Az Európa Tanács ismét a magyar menekültügyi rendszert bírálta

2023. szeptember 25. 10:51

Arra kérték Magyarországot, ne küldje vissza automatikusan a Szerbiából érkező migránsokat.

2023. szeptember 25. 10:51
null

A Hotnews az EFE cikke alapján adott hírt arról, hogy az Európa Tanács arra kérte Magyarországot, ne küldje vissza automatikusan a Szerbiából érkező migránsokat. A román lap azt írta, hogy a miniszteri bizottság arra is felszólította a magyar hatóságokat, hogy 

haladéktalanul szüntessék meg azt az intézkedést, amely szerint az államhatárról menedékkérőket küldenek vissza Szerbiába anélkül, hogy „azonosították vagy megvizsgálták volna egyéni helyzetüket”. 

Ha Magyarország nem ér el kézzelfogható előrelépést jövő év szeptemberéig, az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága további lépést tehet annak biztosítására, hogy az ország eleget tegyen az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéleteiből fakadó kötelezettségeinek betartására – tették hozzá. A bizottság továbbá súlyos aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy noha az illetékes magyar hatóságok értesítették a szervezetet a menekültügyi rendszer reformjának megkezdéséről, konkrét intézkedésekről nem érkezett információ.

Nyitókép: Ujvári Sándor

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. szeptember 25. 16:16
ne küldje vissza automatikusan 1. Nem kérnek menedéket, itt nem lehet. 2. Nem menekültek. Illegális bevándorlók. 3. Menekülni a szomszédos országból lehet, lásd Ukrajna. 4. Azokat nem küldjük vissza 5. Külföldön, induláskor lehet, illetve illegális határátlépés esetén bűncselekményt követ el. Bűnözőnek nem adunk helyt, van saját bűnözőnk elég.
elbert-0
2023. szeptember 25. 13:42
Ugye a kép által sugallt párhuzam is megvan ? Ohh hányszor még !!
muanyag-tojas-23
2023. szeptember 25. 13:01
" ANÉLKÜL, HOGY „AZONOSÍTOTTÁK VAGY MEGVIZSGÁLTÁK VOLNA EGYÉNI HELYZETÜKET”. " Útlevél, vízum. Különben hess vissza a picsába a niggákkal.
formaegy-2
2023. szeptember 25. 12:34
Az ET dugja fel magának a merkelcsordát!!!!!!!!!!!!! A kormánynak keményebben kellene fellépni a határnál!!!!!!!!!!! Nem köteles menedékjogot adni, mert nem menekült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Még mindig nem hallunk adatokat, hogy hány parazita merkelcsorda tagot tart el a dolgozó magyar ember!!!!!!!!!!!! Mit keresnek M.o.-on??????????? Nem menekültek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miért nincsenek kitoloncolva? Az emberi jogokat követeljék azoktól, akik beengedték őket, és idehozzák őket!!!!!!!!!!!! Keményebb fellépést a határnál!!!!!!!!!!!!!! Erre adtunk felhatalmazást a kormánynak!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!