Hétszeresére növelte Oroszország a harckocsik gyártását

2023. november 02. 16:09

Moszkva elhúzódó háborúra készül.

2023. november 02. 16:09

Oroszország az idén nagymértékben növelte a haditechnikai eszközök gyártását, az általa gyártott harckocsik számát pedig a hétszeresére növelte – írta az Eurasian Times

Szergej Csemezov, a Rosztek orosz védelmi konglomerátum vezérigazgatója az orosz médiának nyilatkozva elmondta, hogy az állami tulajdonú vállalat folyamatosan korszerűsíti és fejleszti is termékeit.

Az elmúlt év során hétszeresére növeltük a harckocsik gyártását”

– mondta Csemezov, hozzátéve, hogy a könnyű páncélosok, köztük a különféle gyalogsági harcjárművek és páncélozott autók gyártása mintegy 4,5-szeresére nőtt. A tisztviselő nem részletezte, hogy a számok a régebbi járművek korszerűsítését is tartalmazzák-e.

A Rosztek a lőszergyártást is jelentősen bővítette – tette hozzá Csemezov. A 2023-as év eleje óta hússzor annyi lőszert gyártott rakétaindító rendszerekhez, mint 2022-ben egész évben – állította. 

A hét elején a Rosztek leányvállalata, az Uralvagonzavod közzétett egy videót, amelyen a T-90M harckocsik egy új tétele – Oroszország legmodernebb harckocsijai – végső tesztelésen vesznek részt, mielőtt a hadsereghez kerülnének. Az orosz miniszterelnök-helyettes, Denisz Manturov akkor azt mondta, hogy az ilyen típusú harckocsikra van a legnagyobb kereslet. Az egyre növekvő a fegyvergyártás azt jelzi, hogy Moszkva a konfliktus további elhúzódására számít Ukrajnában.

Az Oryx nevű OSINT hírszerző szervezet szerint, Oroszország állítólag 2500 harckocsit veszített az ukrajnai hadjárat során.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 03. 14:02
A nyugat mintha azzal nem számolt volna, hogy nem csak az van, ami volt, hanem az is ami lesz. A nagyobb baj, hogy a ruszkik érdemben nem gyengültek, mivel ahhoz nem volt elég nagy az ukrán nyomás, de közben meg építenek egy akkora sereget, amit az ukránok lenyomni még nyugati segítséggel sem tudnak és pont elég arra, hogy a NATO-t keletről fenyegesse. Lengyelország ezt akartad?
remi
2023. november 02. 21:09
Én még ott vagyok elakadva, hogy urszula fon fájzer 2 SMS-ben rendelt milliárdos tétel vakcina közt eddig tizensokszor mélyen beleharapott már a ruszki gazdaságba, ennek következtében ott már minden és mindenki teljesen tönkrement, a dzsídípí mínusz alatti értéken és legfeljebb gyalásót tudnak gyártani mosógépchipből. Úgyhogy eztetet mostan nem igazán értem. Mostanában elvesztettem az érdeklődésemet a napi hírek után (nincs kedvem részben ruszki karakterekkel írt telegram-kanálokat fordítgattatni) a júliusi tavaszban indult nagy hohol zellentámadás most hol tart? 160 nap alatt napi 500 méterével jelenleg valahol a tengerparton vagy már a víz alatt kéne lenniük, vagyis Melitopol már rég zsákban, Mariupolt már kalasnyikovval is tudják lőni, januárra meglesz Szevasztopol is.
kombinator-0
2023. november 02. 19:57
az ukránok ész nélküli támogatásával amerika egy célt már elért: ... az oroszok sokszorosára növelték hadiiparuk termelésének mennyiségét, a minőségét jelentősen korszerűsítették, készültségüket fokozták, egész iparuk termelését növelték, készültség tekintetében már most készek egy világháborúra, míg az ukránok tkp. semmit nem értek el ... röhej ...
5m007h 0p3ra70r
2023. november 02. 19:37
>>>Tommaso 2023. november 02. 17:21 az USA költségvetése százszorosa az Oroszénak.<<< 🤣 Melyiké mennyi is egészen pontosan barika?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!