Hadgyakorlat során vesztette életét két lengyel katona

2024. március 05. 16:57

A katonákat egy lánctalpas jármű gázolta el az értesülések szerint.

2024. március 05. 16:57

A közösségi médiában terjedt el a hír, hogy két katona is életét vesztette egy hadgyakorlat során a Drawsko Pomorskie gyakorlótéren.

Az értesülések szerint 

a katonákat egy lánctalpas jármű gázolta el. 

Andrzej Duda lengyel elnök kedd délután X-közösségi oldalán fejezte ki részvétét a katonák hozzátartozói felé. 

Mint fogalmazott, „gondolataim és imáim a családjukkal és hozzátartozóikkal vannak. Osztozom az elhunytak szeretteinek gyászában”.

„Fejet hajtok az odaadás előtt, amellyel a lengyel katonák az állam és polgárai biztonságát szolgálják, békeidőben is” – zárta bejegyzését a lengyel államfő.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: DOMINIKA ZARZYCKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2024. március 06. 11:23
Még az oroszok elleni háborúra sincs szükség, hogy hullazsákban végezzék a NATO-katonák. Kérdés, hogy a gyakorlatlanokból még hány áldozat lesz. A szokás szerint, ha az áldozatok száma meghalad egy számot a hadgyakorlatokon, akkor a parancsnokok azt leállítják. Nyilvánvaló, hogy egy NATO-hadgyakorlatot presztizs okokból nem lehet leállítani. Részvétem a katonák családjának.
survivor
2024. március 06. 01:13
1% veszteség normális...
fenris
2024. március 05. 17:44
Ha van értelmetlen halál, akkor ez legalább 2x-esen az
rasdi1
2024. március 05. 17:43
Volt egy tájékoztató egy északi területen kezdődött NATO hadgyakorlatról a svéd és finn egységekkel végzendő közös műveletek gyakorlására. valószínűnek tartom, hogy itt is arról van szó. Biztos nem értette, mit kiabáltak neki svédül vagy finnül. Az ilyen esetek bizonyítják, mennyire szükség van az ilyen gyakorlatokra. HA éles helyzetben is ennyire nem értik meg egymást, akkor még nagyobb problémák adódnak:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!