Orbán Viktor és az értelmiségi szögesdrót

2015. szeptember 15. 15:55

Bevégeztetett: a röszkei síneken a helyére gördült a legújabb magyar hungarikum, a kerítéses-pengés tehervonat, az ország záródik, kérem vigyázzanak.

2015. szeptember 15. 15:55
Seres László
Seres László
hvg.hu

Bevégeztetett: a röszkei síneken a helyére gördült a legújabb magyar hungarikum, a kerítéses-pengés tehervonat, az ország záródik, kérem vigyázzanak. A pengés-szögesdrótos »gyoda« és a ritka embertelen állami bánásmód eddig nem igazán tartotta vissza a menekülteket, úgyhogy itt a jogi fal: néhány nemzetközi egyezmény dacára mostantól a mi részünkről három évig terjedő bűncselekmény, ha valaki idáig vergődik az állami és vallási terror elől. Futószalagon kiutasítunk mindenkit, vissza a biztonságos Szerbiába, ahol szintén szabadulnának tőlük; hogy aztán mi lesz velük, nem tudjuk, egyéni szocprobléma, csak ide ne jöjjenek. Ezzel is a békét, illetve Európát védjük.

Tény azonban, hogy a mértéket és kontrollt vesztett, agresszív és rövidlátó magyar kormány feje tud olyat is mondani, ami nyomokban igazságot tartalmaz. A Bild Zeitungnak és a TV2-nek adott interjúi arra utalnak, hogy mintha néha gondolatok is felmerülnének a fejében. Például az, hogy az uniós politikusok nem kelthetnek hamis illúziókat senki felé, nincs alanyi jog az európai letelepedésre. Meg hogy érdemes a török, libanoni, jordániai táborokban tartani a menekülteket, cserébe viszont jól megtámogatni ezeket az országokat.

Igaza van abban is, hogy Európát és kultúrkörét, életformáját fontos megvédeni, már ami maradt belőle. A migráció soha nem volt, és ma sem csak gazdasági-szociális, hanem alapvetően kulturális kérdés. A politikai, vallási üldözötteknek (nemcsak a keresztényeknek) természetesen menedékjogot kell adni, de a legjobb szándékkal sem lehet több millió muszlimot a kontinensre ereszteni, hiszen ez integrálatlan párhuzamos társadalmakat eredményez. Ahogy igaz az is, hogy a tipikus EU-szocialista terv, a pár tízezer ember központi újraelosztásáról szóló kvótarendszer az égvilágon semmire nem megoldás. Az pedig végképp nem járja, hogy azért tolják le Orbánékat az EU-ban, amiért betartatnák az uniós előírásokat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2015. szeptember 16. 09:40
Nagy mázlija az Országnak,hogy bár nem mindenben frankó ez az Orbán,de ő az ország ura.Képzeljük el ha Gyurcsány vezette kormány,Göncz Kinga külügyér,és Kuncze belügyér lenne most itt hatalmon.ÚRISTEN!!!!!!
Rockpapa
2015. szeptember 16. 09:37
A szögesdrótot meg azért találták ki hogy megakadályozzák a törvénysértést.Nem kell hozzányúlni,és akkor nem vág meg!!Sokkal humánosabb lenne egy cérnaszál,az tényleg nem bánt!
kurbitalis
2015. szeptember 16. 09:21
Amikor Gyurcsány kerítésekkel vétette körbe az Országházat, mert félt a magyar tüntetőktől, no meg, amikor március 15-én mesterlövészek vigyázták a Nemzeti Múzeum tetejéről az "elkúrtuk" Gyurcsányt, s még a kisbabák cumisüvegét is megvizsgálták a készenlétiek, csak azt tudnám feledni. Kár, hogy a szerbek nem pakolták fel ezt az eszelős idiótát is, és vitték a horvát határra, hadd szokja...
briganti
2015. szeptember 16. 08:13
Seres szellemileg, erkölcsileg, meg úgy általában: toprongy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!