Ki lesz a következő német kancellár?

2018. október 29. 20:05

Akárki is lesz Merkel utódja, az meglepetés lesz a németek és mindenki más számára is.

2018. október 29. 20:05
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

„Akárki is lesz Merkel utódja, az meglepetés lesz a németek és mindenki más számára is.

A német politika rejtett zugaiban már nyilván tervezik az átmenetet, de ez eddig halvány, habár egyre erősödő remény volt csak. Csakhogy nem csak tervezett, megtervezett átmenet lehetséges, hanem földindulásszerű is, hiszen a szavazók tudják, hogy a jelenlegi leosztás haszonélvezői, még megváltozott erőviszonyok esetén sem fogják megoldani azokat a problémákat, amelyeket ők preferálnak jelenleg.

Németország számára a politikai rendszer stabilitása volt a legnagyobb értékek egyike. Hatalmas és értelmetlen áldozatokat hoztak ennek a megtartásáért. De miután a politikai elitek sosem mennek el maguktól, a válság kirobbanása csak eltolódott. Merkelt még ki kell túrni a kancellári székből is, ha az SPD elitje, továbbra is szembe menve a tagság akaratával, kormányon akar maradni. Ez nem csak az CDU válsága. Ez nem is csak a német politika válsága. Ez egy kiadós európai politikai válság előszele. a fő migrációt támogató bukik meg éppen.

Már nem Merkelre kell figyelnünk, de hogy kire, attól tartok nem csak mi nem tudjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lardy
2018. október 30. 09:17
"Wir schaffen das!" Hát így sikerült...
navis praetoria
2018. október 30. 08:16
Még Homer J. Simpsonnal is jobban járnának, mint a mostani garnitúrával.
yes_we_can
2018. október 30. 02:02
Már mindegy.
kulalak
2018. október 29. 23:39
"Angela Merkel kormányzati döntéseinek szinte mindegyikét hatalomtechnikai alapon hozta, szigorúan csak a rövid távú érdekek alapján. Németország nem tart a vezetése alatt sehová, tulajdonképpen nem reagálja le az elmúlt 15 év világpolitikai, európai és technológiai kihívásait sem." Ez igaz. Sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!