Orbán hallgat

2021. július 21. 18:24

Ha Magyarországra jössz, hagyd otthon az okostelefonodat.

2021. július 21. 18:24
null
Batka Zoltán
Népszava

„Ha Magyarországra jössz, hagyd otthon az okostelefonodat. Meg ha Ruandába, Azerbajdzsánba, Mexikóba, Indiába, Bahreinbe, Szaúd Arábiába - szintén. Ma Magyarország ebbe a díszes csapatba tartozik, amelyik jó kormányzás helyett inkább irgalmatlan pénzekért felbérel egy idegen zsoldoscéget, hogy velük kémkedjen a saját állampolgárai után. Mert senki se dőljön be az izraeli cégnek, hogy a kémprogramjuk terroristák, szervezett bűnözők lefülelésére van. Azok eddig sem használtak okostelefont, egyáltalán: telefont sem.

A művésznevén Pegazus nevű kémprogramjuk kifejezetten a törvénytisztelő átlagemberek megfigyelésére szolgál, civil aktivistákéra, újságírókéra. Magyarországon sok illúziója senkinek sem volt Orbánról, de a közügyeket ismerők bízhattak abban, hogy a felszín alatt a magyar rezsim is van annyira korhadt, hogy a magyar titkosszolgálatok képtelen lennének a sok ellenzéki aktivista, újságíró, civil akár töredékét is megfigyelni.

Azonban itt jött képbe a XXI. század high-tech megoldásokkal házaló izraeli cég. Innentől ha egy újságíró küld egy kényelmetlen kérdést a minisztériumnak, akkor hopp, csak egy gombnyomás, és érdemi válasz helyett máris az újságíró telefonját lehet böngészni, hogy mi van rajta, amit ellene fordíthatnak. Ehhez nem kell nagy apparátus, meg James Bond Akadémiát végzett elhárítótiszt, egy ballonkabátos pártalkalmazott vakegér is vígan ellátja a gombnyomogatás feladatát.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2021. július 24. 01:54
Te szegény buta farok. Macronnak hol kellene hagynia az okostelefonját?
Madasa Hatter
2021. július 22. 13:15
Ha amerikába utazol a végbeled is hagyd otthon mert bele akarnak túrni.. Ezek a tetves geci balos firkászok tényleg ennyire ostobák? de tényleg?????
röviden
2021. július 22. 12:58
Most ezt tényleg? Komolyan?
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 22. 12:15
#nincshálózat Ezek szerint több homoszexuális nincs a Fidesz vezérkarban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!