Az antifák

2023. február 14. 07:00

Még szerencse, hogy nem csináltak csatateret a városból, ahogyan másutt már sokszor megtették.

2023. február 14. 07:00
null
Aristo
PestiSrácok.hu

„Az áldozat elmesélte, hogy először a postára ment és ott egy nő megkérdezte tőle, megy-e a Kitörés Túrára. A szerencsétlen trafikos azt válaszolta, hogy nem megy, mert dolgozik. Aztán már csak az első ütést érezte a fején. Mint mondta: »A postán befizettem a csekkjeimet, és pár perc múlva, miután kijöttem, öt-hat lépés után már éreztem a tarkómon az ütést«.

Ám az antifák – miután szétszóródtak a városban – másokat is megvertek. Ellátták a baját egy rockzenésznek is, akit annyira helyben hagytak, hogy ránézni is rossz. A tetejében a barátnőjét meg is szúrták. Sőt több emberen is megpróbáltak »bosszút állni«. A »Mérce« című nyíltan kommunista újság értesülése szerint »egy német újságírót ismeretlen neonácik bántalmaztak a Normafa környékén«. Ja, természetesen bántalmazták. Persze nem úgy mint a szerencsétlen zenészt; hanem csak úgy bemondásra nyomorgatták az »újságírót«. A »Mérce« szerint elragadó látványt nyújtottak a vörös zászlók. Hát ha nekik tetszett. Egyébként – a rendőrségen kívül – a Betyársereg ügyelt arra hogy ne essenek egymásnak a felek. Ők azt nyilatkozták, hogy »a hadüzenetet deklarálták, innentől kezdve másként lesznek a dolgok«. Ugyancsak a tudósításból tudjuk:»Négy óra után egy csoport antifasiszta és egy neonáci csapat feszült egymásnak tudósítóink szerint a Halászbástyánál, a szélsőjobboldaliak különböző tárgyakat hajigáltak az ellentüntetők felé«. Sérülésről nem tudni – írja a helyszínről a »Mérce«. Még szerencse, hogy nem csináltak csatateret a városból, ahogyan másutt már sokszor megtették.

Zárójel. Emlékezetem szerint valami gróf volt, aki azt mondta egy náci fáklyás felvonuláson, hogy »Szép, szép ez a horogkeresztes zászló, csak nekem túl vörös«. Mert összenőtt ami összetartozik. Zárójel bezárva.

Minden évben megrendezik ezeket az »megemlékezéseket« és minden évben összetűzések kísérik őket, a »nácik« és az »antifák« között. Pedig mi sem lenne egyszerűbb mint két ellenkező álláspont egymás elleni tüntetésének békés volta. Aki meg akar elékezni az egyikről vagy a másikról, annak nem kéne verekedéssel végződnie. De ezek nem nyugszanak.

Ne hagyjuk.”

A nyitókép illusztráció. Fotó: Christoph Soeder / DPA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
világbéka
2023. február 15. 13:07
Az "antifasiszta" kifejezés olyanná vált, mint manapság a "bio", vagy a "zöld". Minden gazságot és aljasságot el lehet követni a leple alatt.
csulak
2023. február 14. 17:32
azonnal betiltani az antifa szervezet barmilyen magyarorszagi szerepleset !
Volo
2023. február 14. 16:43
Most kóstolgatnak bennünket! Aztán majd beindulnak, s nem lehet senki biztonságban tőlük! Ez a céljuk! Mint a kommunisták, rettegést kelteni!
remi
2023. február 14. 14:46
"Még szerencse, hogy nem csináltak csatateret a városból" Mert ez még csak az alfa-teszt volt, meglesz az is hamarosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!