Mondjuk legalább használt dízel motorvonat lesz majd a piacon, pár év múlva

2023. július 21. 14:30

Nálunk is az lenne a legtöbb ma dízeles vonalon.

2023. július 21. 14:30
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Miközben lényegében összeomlik a MÁV Bz dízel motorvonat-flottája az elmúlt évek számos halogatott vagy egyszer meghozott, de aztán végül visszavont döntése nyomán, és ezáltal amúgy életképes mellékvonalak bezárási terveiről jelennek meg cikkek (2023-ban még olvasni is abszurd, hogy ismét itt tartunk, remélem, hogy végül nem lesz belőle valóság), addig Ausztriában az új akkus motorvonatok a nagyrészt (bár nem kizárólag) korszerű Siemens Desiro motorvonatokból álló flottát váltják majd ki, hogy ezzel klímasemlegessé tegyék a vasúti üzemet. Mondjuk legalább használt dízel motorvonat lesz majd a piacon, pár év múlva…

Több vonalat villamosítanak is Ausztriában, de a kisebb forgalmú mellékvonalakon az egy töltéssel 100 kilométeres hatótávra képes akkumulátoros motorvonat mellett döntöttek. Mivel a legtöbb vonalon hagyományos felsővezetékes vonalakról kiágazó szolgáltatásokat nyújtanak majd ezek a motorvonatok, ez az önjárási képesség elegendő - nálunk is az lenne a legtöbb ma dízeles vonalon.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 22. 00:07
Hm.
zsellér péter
2023. július 21. 18:09
egyetlen vasútvonal bezárása is szembeköpése annak amiért a Fideszre szavazok 30 éve Mégis akkor mi a különbség a Gyurcsánnyal szemben ?
Jack Reynor
2023. július 21. 18:00
Azon töprengek, Vitézynek mikor robban szét az agya ettől a sok okosságtól.
Tara Verde
2023. július 21. 17:04
A magyar vasútnak nem az a legnagyobb problémája, hogy mi hajtja a vonatokat. Bécs-Linz között 230 km/órával megy a vonat. Itthon jó, ha helyenként eléri a 100-at. Budapest-Zágráb alsó hangon 7 óra. Dödöm-dödöm...dödöm-dödöm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!