Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Pénteken is lesz sztrájk

2010. január 14. 20:42

Továbbra sincs megállapodás a kollektív szerződésről.

2010. január 14. 20:42
Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője elmondta: több adatot kértek a munkáltatótól, de a déli órákra csak a 15 éves üzleti modellre vonatkozó információt kapták meg. Emellett kérték a 2010-es üzleti tervet, ezt pedig nem készült el csütörtök este fél 7-re, és a munkáltató nem is tudta vállalni, csak holnap fél 10-re.
   
Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese azt mondta, azért nincs megegyezés, mert a szakszervezetek újabb dokumentumokat kértek, s ezeket pénteken adják majd át. Mint mondta, szerette volna, ha már délelőtt folytatódnak a tárgyalások,a szakszervezet azonban ragaszkodott a délutánhoz.
   
A bérletmeghosszabbítással kapcsolatban annyit mondott, még nincs erről döntés, a cég gazdasági ereje dönti el, milyen kedvezményeket tudnak adni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a cég éves jegyárbevétele 50 milliárd forint, így minden sztrájknap jelentős kárt okoz a BKV-nak. A tárgyalások a szakszervezet és a BKV vezetése között péntek 13 órakor folytatódnak. (MTI)
   
  

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mortel
2010. január 14. 20:57
Na ne! Múltkor még azt mutatták ki, hogy minden egyes sztrájk nap többlet bevételt eredményez a BKV-nak. (nem annyira veszteségesek:)) Most "minden sztrájknap jelentős kárt okoz"!!! Változnak a dolgok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!