Fico: a kettős állampolgárság időzített bomba

2010. május 21. 10:44

A szlovák kormányfő szerint nem biztos, hogy a szlovák nacionalisták veszélyesebbek a magyar pártoknál, melyek szerinte kéthetente járnak Budapestre utasításokért és pénzért. A Kurier című osztrák lapnak nyilatkozva Fico elmondta, a kettős állampolgárságról szóló törvény időzített bomba.

2010. május 21. 10:44

Érzékeny a Magyarország és Szlovákia közötti viszony, mondta a Kurier című lapnak adott interjújában Robert Fico szlovák kormányfő, aki szerint Orbán Viktor megpróbálja Magyarországhoz fűzni a magyar származású szlovák állampolgárokat. Ez a szlovák kormányfő szerint nagyon veszélyes Európa és a térség számára. Robert Fico elmondta, ha szükséges, kész azonnal találkozni Orbán Viktorral, ahogyan azt is, hogy ha Szlovákia nincs abban a helyzetben, hogy megakadályozza a szerinte ostoba és veszélyes magyar kezdeményezést, kész törvényt hozni arról, hogy a magyar állampolgárságot nyerő szlovák állampolgárok elveszítsék szlovák állampolgárságukat.

Az interjúban Fico egy pártot sem zárt ki a lehetséges tárgyalópartnerek közül. „Mi különbség van a Szlovák Nemzeti Párt és a szlovákiai magyar nacionalisták között?” - kérdezett vissza, amikor a riporter a pártja, az SNS miatt kapott nemzetközi bírálatokra utalt. „Sőt, sokan azt mondják, hogy a magyar nacionalisták veszélyesebbek Szlovákiára nézve, mint a szlovák nacionalisták” - tette hozzá. Szerinte az egyik magyar párt elnöke - nem mondta meg, hogy melyik - kéthetente jár Budapestre utasításokért és pénzért.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. május 21. 22:38
Nagyon muszaj lenne ezekre a cikkekre reagalni es minden interjura valaszolni. Mert ugyan mi tudjuk Szlovakia tortenelmet es elegge sikerult Ficot es Slotat megismerni az elmult evekben, de teljesen biztos, hogy rajtunk kivul mas nem nagyon ismeri kulfoldon az egesz tortenetet. Es majd megint bekovetkezik ami Trianonnal is megtortent: addig hoborognek ezek a szlovakok, mig aztan tenyleg elkonyvelnek bennunket valami szlovak nemzetronto gazembereknek. Az Europai Unio vedelmre vagy legalabb valamifele egyensulyra toluk nem szamithatunk, ez mar kiderult a Benes-dekretum megerositesenel es a szlovak nyelvtorvenynel. Szoval magad uram ha szolgad nincs, reagaljunk mar vegre!!!!
red
2010. május 21. 16:08
Szerintem valamit nem értettél. Mondjuk amúgy is sok mindent nem érthetsz, de itt most csak 2 hozzászólást kell visszaolvasnod, ezért merek szólni. Én ugyanis hiszem rólad, hogy képes vagy rá. Én biztosan tudom, hogy meg fogsz birkózni ezzel a hatalmas feladattal!
soelmo
2010. május 21. 15:10
A felvidéki magyarok képviselője azt mondta: ez egy elegáns megoldás...a magyar közösség felajánlja, aki tudja, meri elfogadja. Magyarország is nagyon jól elvolt a kommunizmus alatt trianon örökségével és a szovjet uralommal. Az állampolgárság feljánlása egy gesztus: a nemzettudattal megáldott magyarok értik és használják lehetőségeik szerint. Mindenesetre a gyurcsány-kovács-féle propaganda után, legalább formailag javít a lelkiismeretünkön.
red
2010. május 21. 14:32
Te lehet Ficoban buzit látsz - én pedig csak csodálkozok, hogy milyen egyszerűen lehet 2 hülye és ugyan olyan csóró népet egymásnak ugratni.. Keveset fizetsz! Az ország befektetőinek még alacsony a hasznuk! Kéretik holnaptól fegyvereket is venni plusz a hülydrága kocsidat valami biciklire lecserélni. Többet dolgozni és nem fogyasztani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!