Püspökök: Ne tüntessenek a Katolikus Rádióért

2011. január 16. 11:07

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) bízik abban, hogy a Magyar Katolikus Rádió (MKR) által megpályázott ultrarövid-hullámú (URH) frekvenciák ügyében pozitív döntés születik; az MKPK egyúttal azt kéri, hogy senki ne vegyen részt semmilyen, a rádióért indított tüntetésen.

2011. január 16. 11:07

A püspöki konferencia az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a katolikus rádióval kapcsolatban az utóbbi napokban különféle megalapozatlan nyilatkozatok és vélemények jelentek meg különböző fórumokon, továbbá „Keresztény szolidaritás - 10 perc séta a Katolikus Rádióért” címmel indítottak kezdeményezést.

Az MKPK álláspontja szerint mindez sok jó szándékú, de a valós helyzetet nem ismerő embert is megtéveszt. Ezért a püspöki konferencia arra kér mindenkit, „hogy ne hagyja magát megtéveszteni, és ne vegyen részt semmilyen tüntetésen, amely valójában provokáció és távol áll a keresztény szolidaritástól, mert nem az Egyház valódi érdekeit tartja szem előtt”. A közleményben leszögezik: az MKPK részéről semmilyen formában nem merült fel a Magyar Katolikus Rádió megszüntetése.

A rádió sugárzása hatalmas anyagi terhet jelentett a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának, és több pályázatot adott be a rádió különböző URH frekvenciákra, amelyek közül egyet nem nyert el, a többiről pedig mostanáig nem született döntés. A hét évre aláírt középhullámú sugárzási szerződés 2011. január 15-én éjfélkor járt le. A rádió adása továbbra is fogható interneten, illetve műholdon keresztül. A Médiatanács szóvivője, Kiricsi Karola szombaton az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy már a jövő héten dönthet a Médiatanács a rádió által megpályázott helyi URH frekvenciák ügyében.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gytn
2011. január 16. 22:29
A Katolikus Rádió (MKR) nagyon színvonalas munkát végez/végzett. Kárpát-medencén belül úgy hallottam 1 millió hallgatója volt eddig. Amikor indult, részben a Kossuth-ból kirúgott nagymultú bemondók / műsorvezetők (pl. Bőzsöny Ferenc), részben névtelen emberek dolgoztak a rádiónak. Sokan egy fillér fizettség nélkül. (Akkor legalábbis.) Nem kizárólag miséket közvetítenek, hanem nagyon nívós történelmi műsorokat, riportokat, zenei műsorokat, stb. is lehet hallani. (Erre talán még mások is emlékeznek: "Játék és muzsika 10 percben" - az MKR-en ez a címe: "Mi ez a szép") Persze az ima tervezett és természetes része a programnak. És az egyéb történelmi keresztény egyházakat is megszólaltatják. Igaz kultúra, tiszta hang a teljes Magyarországról, nézze csak meg mindenki a honlapjukat! Szóval nagy csapás ez a frekvencia bonyodalom, sok helyen nem fogják tudni hallgatni, sajnos. Jó volna, ha nem így volna. Nem értem a püspöki kart. Internetezhetnek a székely nénikék. Nem tudom, miért ne kaphatna a rádió pénzt - itt legalább magyar kultúrát támogatnánk, nem úgy, mint a "Nemzeti" színházban...
vinetu
2011. január 16. 16:31
A románokat, és szerbeket egyébként csak a kedvedért (a statisztikád javítása miatt) számítottam a nem keresztények közé...
doparoma
2011. január 16. 15:16
az un. tüntetők vittek egy petíciót, de senki nem volt hajlandó átvenni.. gerince válogatja, szerintem ez nem túl elegáns.
de karatna
2011. január 16. 13:08
Azt hiszem, hogy ez senkinek nem jutott az eszébe!!!!!!!!!!!!!!!!! Tehát ettől félni nem kell!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!