Kiszivárgott Matolcsy csomagja

2011. február 28. 20:56

Nagyjából az előre beharangozott összetevőket tartalmazza a kedden bemutatandó reformprogram - értesült a HVG fideszes körökből.

2011. február 28. 20:56

Jövőre 550 milliárd forinttal, 2013-ban és 2014-ben 902-902 milliárd forinttal javítja az államháztartás egyensúlyát a kormány reformcsomagja. A magánpénztári vagyon felhasználásával a GDP 65-70 százalékára óhajtják leszorítani az államadósságot, amire a kasszák vagyonának 63 százalékát szánja - értesült a HVG.

A reformprogram révén 2012 és 2014 között a foglalkoztatási politika eredményeként 195-213-213 milliárddal javul a szaldó, a nyugdíjrendszer további reformja pedig az egymást követő években 99-129-129 milliárdos javulást hozhat. A közösségi közlekedésen 45-60-60 milliárdot spórolnának. A felsőoktatás, főleg a felvettek számának megrostálásával, 12-38-38 milliárddal javíthatja a mérleget. A gyógyszerkassza állami támogatását 83-120-120 milliárddal nyesik meg. 

Változik az önkormányzati finanszírozás is, egyebek mellett várhatóan azzal, hogy az állam egyre több kórházat, iskolát vesz át.
 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yulika
2011. március 01. 08:27
Arra leszek majd kíváncsi,hogy a rokkantnyugdíjasok ha mennek a felülvizsgálatra és elveszik tőlük a jogosultságot mikorra kapnak állást?!Meg majd megint jönnek a táppénzek mert aki beteg az ugysem tudja ellátni a feladatét.Nagyot kaszálnak a temetkezési vállalatok!Biztos van sok olyan 50_67%-os beteg aki valóban tudna dolgozni,de ha valaki elmegy dolgozni ott biztosan ugy tud majd dolgozni mint egy egészséges.Mert valamiért csak leszázalékolták.De ha már álról van szó mindig a leszázalékoltakról beszélünk,miért nem mondják a csaló orvost is aki elfogadta a pénzt.Mert hiába akarna táncolni valaki ha nincs zene! Megint ott lesz a sok munkanélküli!Holvannak a munkahelyek??Az ország egyes régióiban alig van munka a többihelyen meg teltházak vannak.Vagy csere lesz?Aki eddig dolgozott az most megy munkanélkülire,és akinek meg nem volt munkája át adja!Érezze meg mindenki mi az,hogy várni és várni! Nagyon elkellett volna azon gondolkozni,azon,hogy előbb a munkahelyeket kellett volna létrehozni.Most még meg kéne nézni hány munkanélküli van az országban?!Azt mondják,hogy van munka az ország másik végén?Hol is? Egy család szétszakad így is sok a csonkacsalád!Hajrá legyen több!Legyen több kilátástalan életű,öngyílkos!Mi több beteg! Az a lényeg,hogy az Uraknak milliós a fizetése!Miért nem lehet nekik is szabályozni a fizetésüket!Miért nincs becsülete egy péknek egy esztergályosnak egy eladónak,vagy egy mezőgazdasági gépszerelőnek?Ha ők nem lennének mi is lenne?Miért nem osztja el az ország igazságosan a fizetést!Ha belegondolunk mindenki van valakiért! Csak míg valaki nem beteg addig jó!Meg míg van munkahelye az is jó!Kíváncsi lennék hány egyszerű kétkezi munkás ember van aki itt bírál!Lehet a minuszokat lökni!Köszönöm!
OrangeOrder
2011. február 28. 23:32
A buzi ellenzékieknek semmi nem jó. Ha nincs megszorítás, az a baj. Ha megszorítás van, az a baj. Ha van kormányprogram, az a baj, ha nincs kormányprogram, az a baj. Mindegy, most vihetitek ti Szlovákiába a vállalkozásotokat, ott biztos jobb lesz :)
Laibach
2011. február 28. 23:23
Idén, 170mrd-ot, jövőre 1150mrd-ot, 2013-ban 900mrd-ot, majd végül 2014-ben a maradékot kell visszacsengetni a "szakértők" után az IMF-nek. Nem lesz egyszerű. Gyurcsány- Bajnai időzített "bombája" beélesítve, ami szerintem, elviszi az "egyensúlyt". kb. 2300mrd forint nem kevés pénz. Nem vagyok közgazdász és lehet, hogy rosszul látom.
Laibach
2011. február 28. 23:06
Szorítottam, hogy 8 évi ellenzékiség, és lassan 1 évi kormányzás után valami elindul majd, de ennél sokkal többet vártam. Ettől kötve hiszem, hogy befog indulni a gazdaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!