Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Új szemtanú a Képíró-ügyben

2011. május 24. 11:49

Jelentkezett egy szemtanú a Simon Wiesenthal Intézetnél, aki látta, amikor Képíró Sándor csendőrparancsnokként megvert egy fiatalembert.

2011. május 24. 11:49

A Képíró-per keddi tárgyalásának kezdetén Falvai Zsolt ügyész bejelentette: a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Intézet arról értesítette, hogy jelentkezett náluk egy szemtanú. Az intézet tájékoztatása szerint a tanú állítja: látta Képíró Sándort, amikor csendőrparancsnokként addig ütlegelt egy fiatalembert, amíg az nem tudott felállni.

Az ügyész a tanú adatainak zárt kezelését kérte, és indítványozta annak meghallgatását. A vádlott védője, Zétényi Zsolt azonban ezt ellenzi. Szerinte ha a tanú fel is ismeri Képírót, ez az interneten fellelhető fényképek alapján is lehetséges.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emcsi
2011. május 25. 20:14
A tanú egy 78 éves nő. 1942 elején 7-8 éves volt. Zagyva Emmának hívják, a gonosz, pénzét elsikkasztó brókerek ellen harcol évek óta. Szombathelyen egyszemélyes tiltakozóakciókat tartott. Ebben a harcában kérte az NJA segítségét, de azok megtagadták tőle. Maga jelentkezett Zuroffnál, mint tudjuk, ott pénzt adnak a háborús bűnösök feladóinak. Az ügyész felolvasta az új iratot, én meg ott voltam, jó a memóriám. A Képíró bácsi által megvádolt Zuroffot képviselő Rosta Márton ügyvédi irodán kersztül érkezett egy fax az ügyészi hivatalhoz. Zagyva Emma nevű szombathelyi lakos arról óhajt tanúskodni, hogy Képíró fegyverrel többszöt megütött egy fiút, aki ezután nem tudott felkelni a földről. Ezek után közölte az ügyész, hogy zárt kezelést kér a tanú. De szerintem ilyenkor nem kell a hallgatóságnak is befognia a száját. Én az voltam. Zagyva Emma tavaly a Magyar Szigeten előadást tartott az 1944-ben szülővárosában, Zomborban történt, a magyarok és németek visszavonulása után bejövő szerbek magyarok ellen elkövetett rémtetteiről. Akkor ő 10 éves volt. Videó van fent az interneten. Sajnos, úgy néz ki, a hölgy kicsit belebolondult a harcába, ahol 4 millió forinttól fosztották meg egy befektetésnél. Véletlenül a fia is hasonló küzdelmekben utazik, neki egy könyve kaidása kapcsán sikkasztottak el pénzt. Zagyva Emma apját a szerbek megölték a vérbosszúban, de neki sikerült rehabilitáltatnia Szerbiában. Hogy miért tanúskodik Képíró ellen? Valószínűsíthetően pénzért és bosszúból, mert az NJA elhajtotta. Az NJA elnöke védi Képíró Sándort. Ennyi. Holnap dönt a bíróság arról, beemeli-e a tanút a perbe.
Machiavelli
2011. május 24. 17:36
Engem meg gyíkká változtatott! De már elmúlt....
gatter
2011. május 24. 14:57
Bazmeg !!! Még 1 hét és előkerül olyan szemtanú is aki elrakta akkor Képíró DNS-ét , így könnyedén azonosítható lesz . ...
Csigorin
2011. május 24. 14:18
annak a torzlelku szerencsetlennek is csak gratulalni tudok aki nyolcvaniksz evesen abban leli oromet hogy spicliskedni jar a birosagra, ahelyett hogy az unokaival foglalkozna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!