LMP: Átlátható vidékpolitikát!

2011. augusztus 31. 15:04

Az LMP támogatja a földbérleti szerződések felülvizsgálatát, mivel szerintük enélkül „földesurak és jobbágyok rendszere alakul ki Magyarországon”.

2011. augusztus 31. 15:04

Ladányi Attila, a Lehet más a Politika vidékpolitikai szakértője kijelentette: pártja mindenki számára hozzáférhető földnyilvántartási rendszert szeretne. Ezen kívül átlátható földbérlési pályázati rendszert is szeretnének, mivel a jelenlegi szisztéma nem segíti a kis- és közepes méretű vállalkozásokat.

A jelenlegi birtokpolitika Ladányi szerint a spekulatív nagybirtokok létrejöttét segíti, ezért jobban kellene felügyelni a bérbeadásokat. Az ökopárt támogatásáról biztosítja a kormány törekvését a bérleti szerződések felülvizsgálatára, hiszen enélkül „földesurak és jobbágyok rendszere alakul ki Magyarországon” - tette hozzá.

A politikus kiállt az LMP által szorgalmazott vidékpolitikai zöld fordulat mellett is, melyet alkalmasnak tartanak a vidéken élők elszegényedésének megakadályozására.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mardel
2011. augusztus 31. 21:28
Nocsak a lemp megtalálta a vidéket? Ugyan már!
bookmark
2011. augusztus 31. 17:29
Amit elmondott lenyegeben nem hangzik rosszul es megsem tudom elhinni az egeszet ugy ahogy van. Mi van a kissebbseg meg nyaral, nincs akinek a jogait vedjek?
nyugalmazott tanár
2011. augusztus 31. 16:05
A legátláthatóbb vidékpolitikája az MSZ-SZDSZ koalíciónak volt. Na azon, azon teljes mértékben át lehetett látni. A "semminél" nincsen átláthatóbb dolog a világon.
nyugalmazott tanár
2011. augusztus 31. 15:45
Az LMP él-hal a vidékért. Akár az SZDSZ tette. Ezek az LMP-s atyafik már most kampányolnak? Nem lesz ez korai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!