Gyanúsított a Paksi Atomerőmű volt vezetője

2012. február 07. 13:02

Gyanúsítottként hallgatta ki a Paksi Atomerőmű volt vezérigazgatóját, Kovács Józsefet a Nemzeti Nyomozó Iroda.

2012. február 07. 13:02

A Paksi Atomerőmű volt vezérigazgatója, Kovács József ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult büntetőeljárás az atomerőmű gazdálkodásával kapcsolatban. A mintegy háromnegyed órán át tartó kihallgatás után a volt vezérigazgató szabadon távozhatott – hangozott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában. Kovácsot a paksi Erzsébet szálló megvásárlásának és felújításának körülményeiről kérdezték a nyomozók.

Az atomerőmű 2005-ben a paksi önkormányzattól vásárolta meg a szállodát, amelyet reprezentációs célokra akart használni, és az épületre több mint hárommilliárd forintot költöttek, ebből a parkosítás mintegy másfél milliárd forintba került. Az ügyben a Magyar Villamos Művek jogi képviselője tett feljelentést egy belső vizsgálat után, és az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
novara
2012. február 07. 19:02
Hogy is volt tegnap,a Margit-hid felujitása kapcsán? Hogyaszongya: Nem történt bűncselekmény,vagy ha történt is,nem bizonyitható! De,hogy,az atomerőműben is...
Korlátlan lehetetlenségek hazája
2012. február 07. 14:11
Ebben az országban már nem tudok olyan állami, vagy államhoz kötődő céget mondani, akinek a vezérigazgatója/vezetője/főosztályvezetője/stb. ne lett volna kihallgatva, beidézve, illetve bűncselekménnyel összefüggésbe hozva.
nyugalmazott tanár
2012. február 07. 13:50
1-2 milliárd nem számít. Van itt bőven. Miért nem alkalmazzák a teljes vagyonelkobzást a bűnözőkkel szemben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!