Milliárdokat kap a rendőrség

2012. április 26. 09:44

Közel tíz milliárd forintot csoportosít át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a kabinet. Ennek több mint kétharmada a rendőrséghez kerül adósságrendezésre és az új szabálysértési törvény miatti kiadásokra.

2012. április 26. 09:44

Mintegy tízmilliárd forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. Az összeg több mint kétharmada a rendőrséghez kerül – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből. A kormányhatározat szerint a rendőrség adósságállományának konszolidálása, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény megalkotásával összefüggő többletkiadások, valamint egyéb feladatok finanszírozása indokolja az átcsoportosítást. 

A határozat melléklete szerint a 9,9 milliárd forintból a rendőrség 7,8 milliárdot dologi kiadásokra kap, intézményi beruházásokra 870 millió forintot költhetnek. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala intézményi beruházásokra 720 millió forintot kap, míg a Terrorelhárítási Központ személyi juttatásokra használhat mintegy 230 millió forintot, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pedig intézményi beruházási kiadásokra 170 millió forintot.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2012. április 26. 12:31
A Nokiás doboz már nem menő - most a mentősdoboz az...
pemetecukor
2012. április 26. 11:12
Akkor már igazán abba hagyhatnák az autósok felesleges vegzálását - lásd mentődoboz akció - amit ugye természetesen letagadtak.
kukagyerek
2012. április 26. 10:50
"a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény megalkotásával összefüggő többletkiadások," ---------- Na birkák, azért, hogy baszogatnak benneteket az országúton - sokszor fölöslegesen - adózhattok a rendőrségnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!