Telefon- és internetadót tervez az NGM

2012. április 20. 13:34

Megadóztatná a telefonálást és az internetezést a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az Origo információi szerint a tárca így tömné be a még meglévő, több tízmilliárdos lyukat az idei és a jövő évi költségvetésben. Az oldal szerint a telefonálást és az internetezést sújtó adó ugyanúgy működne, mint a „sárgacsekk-adó”.

2012. április 20. 13:34

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy adóztassa meg a telefonálást és az internetezést – értesült az Origo. A tervezett megszorítások eredményén túl még marad egy több tízmilliárdos lyuk az idei és a jövő évi költségvetésben. A tárca ennek betömésére javasolta a kormánynak, hogy adóztassa meg a telefonálást és az internetezést. Ebből az Origo információi szerint 40-50 milliárdos bevételt is elképzelhetőnek tartanak.

Az oldal szerint a telefonálást és az internetezést sújtó adó ugyanúgy működne, mint a „sárgacsekk-adó”: a szolgáltatók számláznák ki, szednék be, de a teher a felhasználókat sújtaná. Az adó mértéke egyelőre nem ismert, mert még nem dőlt el, hogy az adatforgalom vagy a felhasznált percek alapján fizettetik-e meg az új adót.

Frissítés

 

Orbán Viktor és csapata úgy viselkedik, mint a gyarmatosítók, mert amikor hiány van a költségvetésben, újabb és újabb sarcokat vetnek ki a Fidesz-gyarmat Magyarország lakóira” – mondta a hírre reagálva az LMP gazdasági kabinetjének vezetője, Scheiring Gábor. Az LMP szerint a telefon- és internetadó terve valójában egy bújtatott áfaemelés. Scheiring szerint pedig valószínű, hogy az adófajta elfogadhatatlan lesz az Európai Bizottság számára.

 

Összesen 526 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. április 21. 18:12
Jövő kedden tárgyalja a kormány a net- és telefonadó tervét - tudta meg a hvg.hu, miután pénteken a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) látta vendégül az iparági szereplőket, ahol az is kiderült, az NFM-mel erről nem egyeztetett a nemzetgazdasági tárca. http://hvg.hu/gazdasag/20120421_internetado_helyett_csak_mobilsarc
Omega2010
2012. április 21. 16:05
Mégis uniós jogot sért a telefon és az internetadó http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Megis_unios_jogot_sert_a_telefon_es_az_inte_5PRPZB.aspx#rss Erről ennyit. Ja és a kontárokról is. A gazdaságpolitikájuk csak abból áll és abban merül ki, hogy milyen új adót bírnak még kitalálni. Mocsok egy kormányunk van. Ellenzékben mintha a gazdaságot akarták volna felpörgetni...
Karcsi75
2012. április 21. 14:40
Csókolom, innen az Izabella utcából kérdezem. Nem lehetne inkább az "adóoptimálizálókat" és az áfa kerülőket mogyorózni? Persze értem én, hogy akkor a saját zsebbe is bele kell nyúlni, de hát, hogy is mondta a nagy költőnk Alexander Petrovics:"Még kér a nép, most adjatok neki!"
liberálzöld.
2012. április 21. 13:26
Nézd a büdös komcsit! "Chikán: A tranzakciós adó hajmeresztő"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!