Vásárolta szakdolgozatát a főiskola osztályvezetője?

2012. április 18. 14:29

Százharminc ezer forintért vásárolta szakdolgozatát a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztályának vezetője – írja a delmagyar.hu feltört emailfiókok információira hivatkozva. A cikk szerint a bírálatot és a záróvizsgakérdéseket is egy titkárnő írta.

2012. április 18. 14:29

Százharminc ezer forintért vásárolta szakdolgozatát a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztályának vezetője – írja a delmagyar.hu. A portál a galferences blogra hivatkozva közölte cikkét. A blogon Skamla Gábrielnek, az iskola hallgatójának – aki egy személyben a hallgatói önkormányzat alelnöke, illetve a tanulmányi osztály vezetője is – személyes emailjeiből is nyilvánosságra hoztak részleteket.

Az idézett levelezésből kiderül, Skamla A magyar milléniumi emlékművek címmel rendelt szakdolgozatot október 11-én egy Nóra nevű szakdolgozatírótól. Válaszul a lány tudatta, a munkáért kért összeg, 130 ezer forint megérkezett számlájukra, az 50 oldalas dokumentum pedig készül. 

A blog egy olyan levelet is közölt, mely szerint a rektor titkárnője – aki szintén az iskola hallgatója – maga írta meg a bírálatot, illetve a két záróvizsgakérdést.

Kozma Gábor rektor a hírrel kapcsolatban közölte, a főiskola belső vizsgálatot indított. A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola közleménye szerint ugyanakkor felszólították az amerikai blogfórum üzemeltetőjét az intézményt és vezetését rágalmazó tartalmak eltávolítására. Az üzemeltető egyelőre nem reagált. A közleményből az is kiderült: a hittudományi főiskola feljelentést tett az elektronikus postafiókok feltörése miatt.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2012. április 18. 18:20
Mondjuk bennem az is fölmerül kérdésként, hogy negyedóra vagy félóra munka valakinek a nevében guglimail fiókot kreálni, telerakni mindenféle kompromittáló tartalommal, azután "föltörni". Ha valaki valakit eléggé útál, szerintem belefeccöli azt a félórát.
StG
2012. április 18. 16:01
"Sokkal nagyobb baj, hogy vkik úgy gondolják, betörhetnek mások levelezésébe. Az már igazi bűncselekmény." Ez is bűncselekmény, konkrétan magánokirathamisítás.
Honfi-fi
2012. április 18. 15:50
Én kevéssé látom érdeksérelmesnek, ha valaki átvállalja a dolgozat megírását és ezért a munkáért pénzt kap, mint azt, ha vki egyszerűen ellopja mások szellemi termékét. Bár tény, hogy ez sem elegáns megoldás, de a pénzesebb lustáknak célravezető. Sokkal nagyobb baj, hogy vkik úgy gondolják, betörhetnek mások levelezésébe. Az már igazi bűncselekmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!