A BA privatizációja kapcsán háborodott fel a Jobbik

2012. június 26. 12:57

Felháborítónak tartja az ellenzéki párt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda sorra utasítja el a Jobbik feljelentéseit a Budapest Airport Zrt. privatizációja kapcsán és hivatalból sem indít eljárást.

2012. június 26. 12:57

A Jobbik szerint felháborító, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda sorra utasítja el a Jobbik feljelentéseit a Budapest Airport Zrt. privatizációja kapcsán és hivatalból sem indít eljárást. Bertha Szilvia keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a nyomozó hatóság vagy nem áll a helyzet magaslatán, vagy „részese az egész rendszernek és fedezetet nyújt ahhoz, hogy az ügyben büntetlenül és számon kérés nélkül lejárjon minden határidő”.

Az ellenzéki képviselő emlékeztetett arra, hogy a Jobbik az elmúlt egy évben összesen négy feljelentést tett BA Zrt. privatizációjával összefüggésben hűtlen kezelés, hivatali visszaélés, illetve munkavállalói jogok megsértése kapcsán a kötbér lehívásának elmulasztása miatt. Mára ugyanakkor mindegyik feljelentést elutasították – tette hozzá.

Elmondta azt is: panaszt is tettek az ügyben, de az NNYI azt azzal utasította el, hogy a Jobbik nem sértett, az a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. A Jobbik szerint felháborító, hogy az MNV nem él sértetti jogával és nem tesz panaszt sok milliárd forint állami elherdálása miatt, illetve felháborító az is, hogy a NNYI nem indít hivatalból eljárást és nem vizsgálja az államot súlyosan károsító privatizációt. Bertha Szilvia hangsúlyozta: a Jobbik nem adja fel, és bízik benne, hogy a most kezdődő vizsgálóbizottsági munka alatt sikerül kideríteni, milyen büntetőjogi lehetőségek vannak még a számonkérésre.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radical
2012. június 26. 15:51
Tegyenek feljelentést mi?Ugye Orbán?
kjkj945
2012. június 26. 14:34
Bocs a dupláért, de ez a "majom" reklám az agyamra megy. MANDI MIKOR FOGJA LEGYÖNGÍTENI, HOGY NE AZ ELSŐ FELÜLETRE KERÜLJÖN?
keszi
2012. június 26. 13:59
Tehát most már egyértelmű, hogy a nem csak a BA privatizációjának levezénylőit, hanem a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő illetékes vezetőit is bíróság elé kell állítani!
kjkj945
2012. június 26. 13:17
Majd ha sittre vágták a felelősőket utána folytassuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!