LMP: Nem a helyben élők kapják meg az állami földeket

2012. június 07. 16:25

Az LMP szerint a vidékfejlesztési miniszter nem mondott igazat, amikor az állította, hogy a helyben élő gazdálkodók kapják meg az állami földeket. A párt arra szólította fel a kormányt, hogy hajtsa végre a saját kormányprogramjában és a Nemzeti Vidékstratégiában foglaltakat.

2012. június 07. 16:25

Az LMP véleménye szerint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nem mondott igazat, amikor az állította, hogy a helyben élő gazdálkodók kapják meg az állami földeket - reagált Szabó Rebeka a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra. A mezőgazdasági bizottság tagja Fazekas Sándor szavait úgy minősítette, hogy „egy hiteltelenné vált miniszter szánalmas magyarázkodását hallottuk” a kormány agrárprogramjáról és az új földtörvényről.

A csütörtökön elhangzottak is azt támasztották alá, hogy a kormány még távlati célként sem készül a nagybirtokok felszámolására és egy, a kis és közepes családi gazdaságokat előtérbe helyező földreformra – sorolta kritikáit. Szabó Rebeka pártja nevében arra szólította fel a kormányt, hogy ne játssza el a vidék felemelkedésének az egyetlen esélyét, inkább hajtsa végre a kormányprogramban és a Nemzeti Vidékstratégiában foglaltakat.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2012. június 08. 08:39
Függetlenül a rettentő sok gusztustalan visszaéléstől mindkét oldal részéről, de ez a Vidékstratégia kártékony! Ha megvalósulna, csak megint vagy 50 évre bebetonozna egy gazdaságtalan, elavult birtokszerkezetet. Egyszer már a komcsik létrehozták (igaz, korbáccsal) a normál méretű agrár nagyüzemeket. Sikerült is a magyar mezőgazdaságnak a 70-es évekre kiemelkedő eredményeket produkálni. A rendszerváltás Antall, Torgyán és a többi nagyeszű ezt szétverte. Valami "kertmagyarországos", árvalányhajas illúzió nevében? No persze, ők se gondolják komolyan! Duma ide, vagy oda, a nagybirtokok földterülete hízik :) A csóró kisbirtokos parasztok meg lassan beledöglenek a 3-5 hektárjukba.
liberálzöld.
2012. június 08. 08:25
"Nem a helyben élők kapják meg az állami földeket" Hát tehet arról a Fidesz, hogy egyes falvakban nincs csókosa?
liberálzöld.
2012. június 07. 22:52
"Nem a helyben élők kapják meg az állami földeket" "Na és? Pereljenek be! Azért vannak az ügyvédek, hogy megvédjenek. Oszt jónapot"
luga
2012. június 07. 18:43
Az LMP a nagy mezőgazdasági szakértő. Komoly vidéki szakismerettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!