MaNcs: A szélsőjobb lapját támogatná a közmédia

2012. szeptember 09. 10:59

Az idén 25 éves Kapu című folyóirattal való „méltó foglalkozásra” kérte fel rádiós és televíziós beosztottjait Gazsó L. Ferenc, a közmédia tartalomfelelőse. A Magyar Narancs, a szerkesztőséghez eljutott levél alapján azt írta: a közmédia ezzel kitárná kapuit a szélsőjobb előtt.

2012. szeptember 09. 10:59

„Idén 25 éves a Kapu folyóirat. Brády Zoltán egy elég kellemetlen alak, de a Kapu szerepe a rendszerváltás körül, és azóta zajló históriája mégiscsak a miénk. Kérlek, hogy tv-rádió méltó módon foglalkozzon vele kulturális felületein. Egyébként jó doku filmjei vannak az archívumban, amivel színesíthetők a riportok” – áll dr. Gazsó L. Ferenc, az MTVA tartalom-előállítási igazgatóhelyettesének a Magyar Narancshoz került levelében.

A Narancs szerint Gazsó L. Ferenc ezzel egy olyan médiumot támogat, amely az összeesküvés-elméletekre, „eltitkolt történelmi adatokra”, komcsizásra vagy épp nacionalista, kirekesztő és rasszista gondolatokra éhes olvasókat elégíti ki. „Ezt a lapot tekinti sajátjának és ezzel a lappal foglalkozik »méltó módon« születésnapja alkalmából az MTVA. Hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy a születésnaposnak vagy a magyar közmédiának gratuláljunk-e tiszta szívből” – írta a Narancs szerzője, Iványi Zsófia.

Fotó: hvg.hu.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!