Politikai játszótérnek nézték az Avasi lakótelepet Kriza szerint

2012. október 18. 20:44

Miskolc polgármestere szerint a várost és annak legnagyobb lakótelepét egyesek politikai játszótérnek nézték pénteken, eszközként használták saját politikai céljaikhoz, hiába tiltakoztak ez ellen az ott élők.

2012. október 18. 20:44

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) szerdán – miután előző nap több demonstrációt is tartottak a borsodi megyeszékhelyen – azt közölte az MTI-vel: „felelőtlen, magukat politikusoknak nevező emberek pár óra alatt tették tönkre mindazt, amit két év alatt a miskolciakkal közösen felépítettünk”. Jelezte: azon lesznek, hogy ezt a negatív képet újra visszafordítsák.

Miskolcon mindenki nyugalomra vágyik! Azt szeretnénk, ha városunkról, lakóhelyünkről nem ilyen hírek látnának napvilágot” – tette hozzá. A polgármester megköszönte a rendőrségnek, a hatóságoknak, hogy szakszerűen biztosították a rendet, valamint köszönetet mondott a miskolciaknak azért, hogy felelős magatartást tanúsítottak, hiszen – mint írta – nekik is köszönhető, hogy nem történt atrocitás.

A problémákat ezután is közösen fogjuk megoldani, és a miskolciakkal együtt folytatjuk a megkezdett munkát, az élhető és biztonságos város megteremtéséért” – zárta sorait Kriza Ákos. Szerdán Miskolcon a Jobbik, a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat és a Demokratikus Koalíció (DK) is demonstrációt tartott, ezeken összesen csaknem kétezren vettek részt. A megmozdulások rendbontás nélkül értek véget.

A Jobbik október elsején jelentette be: az avasi városrészbe menetet szervez, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét arra, hogy „elfogyott az emberek türelme”, és „Magyarországon ma nincs közbiztonság”. Ugyanerre a napra békés demonstrációt hirdetett a Demokratikus Koalíció, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig A hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indított menetet.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. október 19. 08:29
Nagyon jól fogalmaz a polgármester. Nem is kellett volna engedélyezni ezeknek a ripacsoknak a vonulgatást. Be kellett volna terelni ezeket a homokozóba.
thymian
2012. október 19. 02:20
Jobbikos felszólalás Kriza zöld közbiztonsági terveire a szokásos fideszes cinizmussal lereagálva http://www.youtube.com/watch?v=99wKYztgU6o&feature=related
radír
2012. október 18. 20:56
„A problémákat ezután is közösen fogjuk megoldani, és a miskolciakkal együtt folytatjuk a megkezdett munkát, az élhető és biztonságos város megteremtéséért” – Már húsz éve oldják a problémát közösen,ami ettől egyre nagyobb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!