HAT: Szakmai vizsgálatot az iskolák átvételéről!

2013. január 30. 10:13

A Hálózat a Tanszabadságért (HAT) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen szakmai vizsgálatot egyes oktatási intézmények állami átvételével kapcsolatban, és függessze fel az „előkészítetlen államosítást”.

2013. január 30. 10:13

A szervezet szerdai közleményében azt írta, a 2011-ben a köznevelési törvény elfogadásával rögzült oktatáspolitika hibás és káros, a törvény, a hozzá kapcsolódó jogszabályok felülvizsgálandók, az oktatáspolitikának gyökeresen át kell alakulnia. Szorgalmaznak egy szakmai vizsgálatot, amely megmutatja, mit idézett elő az „előkészítetlen államosítás”.

Közleményükben kitértek a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium nevelőtestülete által január 9-én közzétett petícióra is, amelyben – a HAT közlése szerint – az év elején bekövetkezett működési problémákra hívták fel a figyelmet. A szervezet jelezte: támogatja a nevelőtestület petícióját, mivel az tükrözi az állami átvétel körüli problémákat.

A HAT a szavukat felemelő pedagógusokkal együtt követeli, hogy sürgősen történjenek lépések a helyzet rendezésére – írták, hozzátéve: kérik, hogy a kormány végezzen elemzést a szakmai és civil szervezetekkel közösen a folyamatokról, és vonja le a következtetéseket.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2013. január 30. 11:34
Az MSZMP-nek nem volt ekkora hálózata, mint most az MSZP-nek... :)
ördöngös pepecselés
2013. január 30. 11:08
szaporodnak a HA nevű szervezetek mint a bolondgomba ők a HAzugság HÁlózata egyébként kedves ez a hálózat elnevezés az exelvtársak világában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!