Pártprogramot fogad el második kongresszusán a DK

2013. január 26. 08:38

Második kongresszusát tartja ma a Demokratikus Koalíció (DK), a rendezvényen a párt programjának elfogadásáról döntenek. A kongresszus elé kerülő program többek között a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza.

2013. január 26. 08:38

Második kongresszusát tartja ma a Demokratikus Koalíció (DK), a rendezvényen a párt programjának elfogadásáról döntenek. A budapesti SYMA csarnokban beszédet mond Gyurcsány Ferenc pártelnök, korábbi kormányfő és a DK három alelnöke – Bauer Tamás, Debreczeni József és Niedermüller Péter –, akik a pártprogramot mutatják be. A DK-nak nagyjából hétezer tagja van, a mai gyűlésen az alapszabály szerint mindegyikük ott lehet és szavazhat is.

A kongresszus elé kerülő program a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza, célul tűzi ki, hogy az ország mielőbb csatlakozzon az euróövezethez, és menetrendet sürget a különadók kivezetésére és a bankadó csökkentésére. A DK kétkulcsos személyi jövedelemadózást vezetne be, visszaállítaná az adómentes sávot a legalacsonyabb jövedelmeknél, és megszüntetné a gyermekek utáni adókedvezményt. Szorgalmazza az egységes ingatlanadó bevezetését, és szociális ösztöndíjrendszerrel párosuló tandíj-kötelezettséget írna elő, de eltörölné a hallgatói szerződéseket.

A párttagok dönthetnek az alapszabály módosításáról is, így a tagfelvételi kérelmeket a jövőben a pártvezetés helyett a választókerületi elnökségek bírálhatják el.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
David Karúszó
2013. január 26. 15:45
"A kongresszuson elfogadták a párt programját is. A dokumentum – amelyet a jelenlévő csaknem 1700 párttag és regisztrált támogató szavazatával hagytak jóvá – a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza. A DK menetrendet sürget az euró bevezetésére, a különadók eltörlésére és a bankadó csökkentésére, kétkulcsos személyi jövedelemadózást vezetne be, visszaállítaná az adómentes sávot a legalacsonyabb jövedelmeknél, megszüntetné a gyermekek utáni adókedvezményt, növelné a családi pótlékot. A pártprogram kezdeményezi az egységes ingatlanadó bevezetését, szociális ösztöndíjrendszerrel párosuló tandíj-kötelezettséget írna elő, de megszüntetné a hallgatói szerződéseket." INDEX.HU Ezzel a "programmal" max. rajthoz állhatnak... Éjsötétek!
Gombóc XVI. Artúr
2013. január 26. 11:50
Fiúk-lányok! Azért nem ártana, ha a Parlamenten kívüli élettel is foglalkoznátok, ha már a jövő a kérdés...
peninsulavaldes
2013. január 26. 11:41
Végülis mi is tartottunk még csikóéveinkban titkos társasági üléseket a hátsó udvarban...ha ezt nézzük akkor nincs mit kifogásolni..
imres
2013. január 26. 11:22
Nézzük például Szabó elvtársat, aki a DK másodosztályú gazembere és papírdemokrata. Szabó (Zoltán) elvtárs akkor vált híressé, amikor 1989-ben megpendítette, hogy a Munkásőrséget át kellene menteni a demokráciába. Milyen hasznos is lenne, ha a párthoz hű elvtársak fegyverrel a kezükben szolgálnák a demokráciát. Gondolta Szabó (Zoltán) elvtárs. Legutóbb, amikor virtualice összefutottunk, kikérte magának, hogy az elvtárs kifejezést használom megszólításként. Amihez persze joga van, csak értelmezhetetlen. Először azt kifogásolta, hogy ő és én nem vagyunk egymás elvtársai, amivel én maximálisan egyetértettem. Ez igaz most is és igaz volt 30 évvel ezelőtt is. Persze akkor a kérdés ilyen formában fel sem merülhetett, hiszen Szabó (Zoltán) elvtárs papírdemokrata megkövetelte minden magyar állampolgártól - csak úgy ideológiai alapon - az elvtárs megszólítást. Akkor nem volt ennyire kényes Szabó elvtárs, a Munkásőrség nagy barátja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!