Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Magyarország lesz a Danone egyik regionális központja

2013. február 20. 14:25

A Danone Csoport új európai szervezeti struktúrájában Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország közös üzleti egységet fog alkotni, melyet a tervek szerint Budapestről irányítanak majd.

2013. február 20. 14:25

A terv szerint a Danone Csoport új európai szervezeti struktúrájában Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország közös üzleti egységet alkot majd, amelynek irányítása Budapestről történik – közölte a Danone Kft. szerdán az MTI megkeresésére. Ennek megfelelően a menedzsment és a támogató funkciók Magyarországon is illeszkedni fognak az új szervezeti felépítéshez, illetve a többországos rendszer központjaként felmerülő új kihívásaihoz. A termelést ugyanakkor nem érinti a változás. A közlemény emlékeztet: kedden a Danone Csoport vezetése bemutatta és konzultációra bocsátotta a múlt év decemberében már bejelentett részletes európai reorganizációs tervét Genfben, az Európai Üzemi Tanácsok találkozóján.

A vállalat a változásokat két év alatt tervezi véghezvinni. A Danone Csoport célja, hogy az általános és adminisztratív költségeket a megváltozott piaci környezetnek megfelelően alakítsa át, valamint európai szinten mintegy 200 millió eurós megtakarítást érjen el. A projekt legfontosabb eleme a Danone működési költségszerkezetének egyszerűsítése és optimalizálása – különösen a menedzsment és támogató funkciók terén – valamennyi európai országban, így Magyarországon is. A Danone-csoport kedden Párizsban jelentette be, hogy 2014-ig mintegy kilencszáz menedzseri és adminisztratív munkahelyet szüntet meg, azaz európai középvezetői létszámának 10 százalékát leépíti.

A tervben felvázolt új modell alapján egyes országok üzleti egységei több országot magában foglaló, de egyetlen vezetés alá tartozó szervezetbe csoportosítják olyan tényezők alapján, mint például a piac mérete, a fogyasztók és a helyi kultúrák közelsége. A terv végrehajtásától Magyarországon és az új csoport országaiban is jelentős megtakarítások, illetve a versenyelőny visszaszerzése várható, ami nem csupán egy hatékonyabb szervezeti felépítés kialakításához járulhat hozzá, de ahhoz is, hogy a vállalat többet invesztálhasson termékei és márkái fejlesztésébe – tartalmazza a közlemény.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. február 21. 07:24
http://www.jkvitamin.hu/cikk/probiotikumok-valoban-jok-ezek mindenki tudatosan döntse el, mit ezsik iszik... érdeks, tudjuk a virsliben mi van, vagyis sokan nem merik tudni, mégis fogyasztjuk... nem baj, termeljék külföldnek itthon
tunde04
2013. február 21. 07:15
na, ha így állnak a dolgok, akkor hadd javasoljak már valamit! ezentúl kéretik olyan pohárba tölteni a joghurtot, kefir és a gyümölcsös joghurtot, amit egymásba lehet dugni. régen olyan volt a pohár, de ha valami dizájnos újítás történik ebben az országban, akkor biztosan, h elbasznak valamit! :)
Felebarát
2013. február 21. 07:02
a bifidusz, a mi a fing másik neve :D amúgy egy létező baktérium egyik mutációjának neve, az a kérdés, hogy a danone hőkezelt e, mert akkro nincs benne, ha nem , akkor meg...
tapsihapsi
2013. február 20. 17:11
a rohadt kapitalista karvalytőke!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!