Együttműködést kötött a magyar és kínai bevándorlási szervezet

2013. április 18. 08:34

A hazai szervezet főigazgatója szerint a kínai partnerszervezettel való kapcsolat mindkét ország számára hasznos, mert érdekes és releváns információkat tudnak cserélni a migrációra vonatkozóan.

2013. április 18. 08:34

Információcserére, szakemberképzésre irányuló együttműködési megállapodást kötött a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Kínai Népköztársaság Közbiztonsági Minisztériumának ki- és beléptetési adminisztrációért felelős hivatala. Végh Zsuzsanna, a hazai szervezet főigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kínai partnerszervezettel való kapcsolat mindkét ország számára hasznos, mert érdekes és releváns információkat tudnak cserélni a migrációra vonatkozóan, akár jogszabályi rendelkezésekről, akár új okmányok bevezetéséről van szó. Jelezte: a megállapodás elősegíti a diákok, üzletemberek gördülékeny beutazását. A főigazgató elmondta, hogy a kínai féltől fontos információkat kaptak a reform és nyitás politikájának jegyében kialakított határ-ellenőrzési rendszerről, továbbá a biometrikus útlevelek magas szintű informatikai rendszeréről.

A magyar fél tájékoztatta partnerét arról, hogy az idei február végi adatok szerint 14 300 kínai él jogszerűen Magyarországon 90 napot meghaladóan, s örvendetes fejlemény, hogy elenyésző azon intézkedések száma, amelyeket jogsértő kínaiakkal szemben kellett lefolytatni – mondta Végh Zsuzsanna. Megjegyezte, hogy idegenrendészeti oldalról döntően jogkövetően, a magyar szabályokat betartva élnek Magyarországon az érintettek. Szólt arról is, hogy noha a kínai partnerszerv más uniós tagállamokkal egyes projektekben már együttműködött, hasonló kétoldalú megállapodást Magyarországgal kötött először. Hozzátette: a nemzetközi migrációs szervezet egyik projektjében – várhatóan júniusban – tanulmányútra érkeznek kínai kormánytisztviselők, és a migrációs és munkavállalási kérdéseket fogják tanulmányozni Magyarországon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!