KDNP: A melegházasság a természettörvény felrúgása

2013. július 08. 14:14

A párt szerint fontos, hogy a szexuális kisebbségek jogai biztosítva legyenek, és a magánéletüket saját elképzelésük szerint élhessék, de kiáll amellett, hogy „a házasság csak férfi és nő viszonylatában létezhet”.

2013. július 08. 14:14

A kereszténydemokraták közleményükben – reagálva a szombati Budapest Pride-on részt vevő Ulrike Lunacek európai parlamenti képviselő szavaira – azt írták: a házasság férfi és nő hosszú távú elköteleződése, amelynek célja a személyiség teljességének megélésén túl a gyermekvállalás lehetősége. Ez a hagyományos együttélési forma az emberiség társadalommá szerveződésének kezdeteitől fennáll, a történelem folyamán a jog intézményesítette és nevesítette a házasságot mint a család alapját – tették hozzá.

A jogállam fejlődésével a polgári házasságkötés valóban néhány száz éves múltra tekint vissza, mint azt Ulrike Lunacek állítja, de lényegét tekintve semmit nem változott a több ezer év alatt: ugyanúgy egy férfi és egy nő szabad elhatározásán alapul” – közölte a kisebbik kormánypárt. A KDNP szerint az azonos neműek házasságkötése nem a jogfejlődés, a haladás egy lépését jelentené, hanem a természettörvény felrúgását. A KDNP továbbra is fontosnak tartja, hogy a szexuális kisebbségek jogai biztosítva legyenek, és a magánéletüket saját elképzelésük szerint élhessék, de kiáll amellett, hogy „a házasság csak férfi és nő viszonylatában létezhet” – zárta közleményét a párt.

Ulrike Lunacek, az EP LMBT Intergroupjának tagja a szombati Budapest Pride-ot záró pikniken elmondott beszédében a legfontosabb európai értékek közé sorolta az egyenlőséget és a diszkriminációellenességet. A hétfői Népszabadságnak a politikus azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök téved a házasság megfogalmazásával kapcsolatban, mert a házasság intézményének ma ismert formája csak jó kétszáz éve, az ipari társadalmak kialakulása óta ismert. Ulrike Lunacek ezzel a magyar kormányfőnek a múlt keddi strasbourgi EP-vitában elmondott szavaira reagált.

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. július 09. 09:49
Te sunyi és álságos pojáca! Miért engedélyeztétek a buzi-banzájt pesten? Ezzel hozzájárultál te is az országban élő, még egészséges gyermekek erkölcsi és szellemi megfertőzéséhez. Most meg ne színleld a nagy keresztényt, te idióta! Van még olyan ökör, aki hisz a kaméleon figurádnak?
anaphylaxiás sokk
2013. július 08. 20:35
Nem értem.
Borg_Minden_ellenállás_hasztalan
2013. július 08. 19:08
Pénz számolva, asszony verve jó, tartja a hagyomány, akkor a KDNP is.
lionheart
2013. július 08. 19:01
A KDNP egy mocskos, hazug, kepmutato banda. DE ABBAN TOKELETESEN IGAZUK VAN, hogy a meleghazassag a termeszet torvenyei ellen valok. Nem azert alakultak ki himek es nostenyek a fajok nagyon nagy tobbsegenel, mert a homoszexualitas termeszetes. A homoszexualitas a termeszetben letezo jelenseg, ami abnormalis. Eppen annyira, ahogyan ketfeju borju is szuletik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!