Gólyakatasztrófa Zalában

2013. augusztus 07. 08:48

Rövid időn belül hat gólya repült neki ugyanannak a villanyoszlopnak Egerváron: közülük öt azonnal elpusztult, egy pedig életveszélyesen megsérült.

2013. augusztus 07. 08:48

Valószínűleg egy még rutintalan kis gólya volt a villanyoszlop első áldozata, ő vonzhatta oda a többi gólyát is.

Az E.ON azt ígéri, madárbarátabbá teszi a villanyoszlopokat.

Az RTL Klub híradója szerint augusztusban gyakoriak az ehhez hasonló balesetek, mivel ilyenkor már repülnek a kis gólyák, ők azonban még rutintalanok. A zalaihoz hasonló gólyakatasztrófák történtek a közelmúltban Baranya és Somogy megyében is.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megmondtam előre
2013. augusztus 08. 07:08
Jobban tetszene, ha a sok országromboló mutyista szenvedett volna hasonló balesetet.
Soma
2013. augusztus 07. 18:44
Minden populációban vannak sajnálatos események. Reméljük, nem lesz tömeges ez a "félrerepülés". :(
Akitlosz
2013. augusztus 07. 16:05
Mi az a madárvédő papucs? Nem az a megoldás, hanem egy mesterséges gólyafészket kell szerelni az oszlop tetejére, amire biztonságosan le tudnak szállni a madarak. Ahogyan sejthető a filmből a környéken nem nagyon van más magas, kilátásra alkalmas pont ezen a villanyoszlopon kívül. Kevés a gólya már az országban, nem elriasztani kell őket a villanyoszlopoktól, hanem biztonságossá tenni a számukra a villanyoszlopok használatát.
pedroamigo
2013. augusztus 07. 14:20
Szegények. Egyszer egy törött lábút hazavittem. Aztán vki elvitte az állatorvoshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!