MSZP: Váltsa valóra a Fidesz választási ígéreteit!

2013. augusztus 23. 12:29

Az MSZP követeli, hogy a három éve kormányon lévő Fidesz ‒ ellenzékben tett kijelentéseit valóra váltva ‒ csökkentse az üzemanyagok árát, továbbá mérsékelje az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját.

2013. augusztus 23. 12:29

A szocialisták nevében ezt Török Zsolt, a párt szóvivője fogalmazta meg pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerint az Orbán-kormány politikája ár- és adóemelkedést, munkahelyek megszűnését, valamint tömeges kivándorlást eredményezett. Példaként említette, hogy az adóhatóság adatai alapján 2010 óta 300 forintról 410 forintra emelkedett a benzin átlagára.

A kabinet eddigi hivatali idejében nem tett semmit ennek visszafordítására, sőt inkább növelte az üzemanyagok jövedéki adóját ‒ fejtette ki Török Zsolt, aki hozzátette: a kormány ezt annak ellenére tette, hogy fideszes politikusok ellenzékben még többször is azt állították: van lehetőség mérsékelni az autósok terheit.

Az MSZP szóvivője az alapvető élelmiszerek áfájának huszonhétről öt százalékra csökkentését is szorgalmazta, amely elmondása alapján amellett, hogy nagy segítséget jelentene a legnehezebb helyzetben élőknek, mezőgazdasági- és élelmiszer-ipari ágazatokat is megmenthet.

Török Zsolt összefoglalóan úgy fogalmazott, pártja jövő évi kormányra kerülése esetén „olyan köztársaságot épít, amelyben több lesz a jólét, a biztonság, a szabadság és az igazság uralkodik majd”, szemben a kormány mostani politikájával, amellyel szerinte a társadalom nyolcvan százaléka rosszul járt.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportxán tiszteletes
2013. augusztus 23. 16:08
Maszopnak bejött anno hogy betartotta a szavát,a pávatáncos meg csak erőlteti a pávatáncot.Ennyire hülye szegényke,megint nyócévig akar oboázni.
IgazságosIzomViktor.
2013. augusztus 23. 15:21
"Török Zsolt összefoglalóan úgy fogalmazott, pártja jövő évi kormányra kerülése esetén „olyan köztársaságot épít, amelyben több lesz a jólét, a biztonság, a szabadság és az igazság uralkodik majd”. ----inkább azt kéne mantrázni kedves Zsolt,hogy mindezt milyen módon kívánjátok elérni.Erre kíváncsi mindenki.Az ígérgetésekkel már tele a padlás.
cutcopy
2013. augusztus 23. 14:55
"Az MSZP szóvivője az alapvető élelmiszerek áfájának huszonhétről öt százalékra csökkentését is szorgalmazta" Szorgalmazhatta volna 2006-ban is, amikor a választások után Fletóék visszaemelték 25 százalékra..
várúr
2013. augusztus 23. 14:09
Kezdetben még azzal vádolta az mszp a fideszt, hogy nem volt programja, anélkül nyert. Most valami beváltatlan ígéretekről visong. Ritka ostoba hazug társaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!