Bajnai a Kurier-nak: Rendszerváltásra van szükség

2013. november 19. 11:59

Bajnai Gordon az osztrák Kurier-nak adott interjúban úgy fogalmazott: a választók több mint fele elégedetlen a kormány munkájával és még inkább a saját anyagi helyzetével. Az Együtt-PM vezetője szerint új alkotmányra van szükség, amihez szükség van a jobboldal és a baloldal komprommisszumára is.

2013. november 19. 11:59

Bajnai Gordonnal közölt interjút a Kurier. Az osztrák lap az ellenzék vezetőjeként pozicionálja a volt kormányfőt. Bajnai az interjúban úgy fogalmazott: a választók több mint fele elégedetlen a kormány munkájával és még inkább a saját anyagi helyzetével. Az embereknek munkára és létbiztonságra van szükségük, amit ha sikerülne megteremteni, bizonyosan sok kivándorolt magyar is hazajönne – vélekedett.  Amiből azonban leginkább elege van a legtöbb magyarnak, az Orbán „hideg polgárháborús stílusú politikája”, ugyanis a rezsim szerinte az élet minden területére beférkőzik – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudna Orbán alkotmánya alatt kormányozni, úgy válaszolt: korrigálni kell a jelenlegi alaptörvényt. Mint mondta, olyan alkotmányra van szükség, amelyet a lakosság többsége elfogad és nem egy agresszív kisebbség erőltette rájuk. A módosításhoz viszont a jobb- és baloldal közti kompromisszumra lesz szükség. Szerinte fontos látni, hogy a jobbközép a balközéphez közelebb áll, mint a szélsőjobbhoz. 

Bajnai azt is kifejtette: szerinte a Fidesz eurómilliókat költ az ellene folytatott propagandára, például a Magyar Nemzet egy év alatt kétezer-hatszáz cikket publikált róla.

Kérdésre beszélt a külföldiek földszerzéséről is: a jogbiztonság megköveteli, hogy a már törvényese megkötött adásvételi szerződéseket ne vizsgálják felül, azonban az érvénytelen szerződéssel eladott földeket vissza kell adni. A külföldi bankokra kivetett különadókról úgy vélekedett: ez rövidlátó politika a kormány részéről. Kifejtette: kormányváltás esetén a különadók csökkentését helyeznék kilátásba azok számára, akik „pénzt akarnak hozni az országba.”

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. november 19. 22:26
Kókát kérdezték az szdsz-s adósságról ,elszaladt.Szdsz adósságot a magyar nép nyakába akarják varrni.
ballada
2013. november 19. 22:12
Mondja bajnai: Rendszerváltásra van szükség, , bajnai szerint vissza a gengszterkormányzásba . Újabban a régi szdsz elvtársak dörzsölődnek bajnaihoz sőt együtt működnek ,mert a felhalmozott szdsz-s adósságot szeretnék elsikálni annak a reményében ha bajnai kormányra kerül .Rossznyelvek mondják hogy az eu támogatja az egészszdsz-s adósság elsimítását bajnai közvetítésével közreműködésével ,na ezért az ujabb bajnai volt szdsz-s töltött káposzta felmelegítés.
S0ma
2013. november 19. 21:43
"Bajnai az interjúban úgy fogalmazott: a választók több mint fele elégedetlen a kormány munkájával " --- Hazugság, a többit elolvasni is felesleges. A Kurier meg leírja.
MacElek
2013. november 19. 21:40
Már megint a komcsik akarnak nekünk rendszert váltani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!