Csökkenti a sertéshús áfáját a kormány

2013. november 07. 16:19

A hvg.hu szerint 5 százalékra mérsékli a sertéshús áfáját az Orbán-kormány: a költségvetési bizottsághoz csütörtökön nyújtották be a módosító javaslatot nyújtott be a jövő évi adócsomag kapcsán.

2013. november 07. 16:19

A hvg.hu arról ír: a kormány január elsejétől 27 százalékról 5 százalékra csökkentené az élő és félsertésre érvényes áfakulcsot, a módosító javaslatot be is nyújtották a jövő évi adócsomaghoz. Az indoklás szerint a sertés termékpályán tapasztalható áfacsalások és számla nélküli értékesítés miatt van szükség az áfacsökkentésre.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta: az áfacsökkentés hozzájárul a gazdaság fehérítéséhez, az érintett vállalkozások versenyképességének növeléséhez. a kedvezményezett termékek körébe a következő húsok tartoznak majd: fajtiszta tenyészsertés, háziasított sertés, élő, háziasított koca, házi sertés egészben vagy félben, frissen vagy hűtve, illetve fagyasztva.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. november 08. 11:25
El lehet képzelni, hogy hogyan is történik a Fideszben egy áfacsökkentésről szóló döntés. Hát körülbelül valahogy így: - Minek is csökkentsük az áfáját? Nézzük csak mit szeretek én (Orbán Viktor)? Hát a disznóhúst. Akkor csökkentsük annak az áfáját. Csak annak, mert a többit nem eszem, az engem nem érdekel. - Vagy Csányi milyen húst is termel? Disznóhúst. Hát akkor annak csökkentjük az áfáját. Csak annak, hogy versenyhelyzetbe hozzuk, egyértelmű. És majd jattol érte nekünk egy kicsit. A Fideszben semmi nem történik önérdek nélkül.
Vakkhangya
2013. november 08. 07:37
http://index.hu/gazdasag/2013/11/06/tanyafejlesztesi_penzt_kapott_rogan_kerulete/ Gondolom ebből pénzből legelnek majd disznók a Kossuth téren. :-)
G. Pantyelejevics
2013. november 08. 00:16
ezek a narihívek mennyi sok fél és egész disznót vesznek, hogy most úgy érzik, kompenzálva vannak a 27 százalékra felrántott áfáért! jómagam ilyesmit nem szoktam venni és a matekom is jó. :)
perszekutor
2013. november 07. 22:54
==Sajnálat méltó, mert egyébként értelmes személy lehetne.== Lehetne... Te szarzsák! Minden ember egy teremtmény, aki nem lehetne, hanem van. Majd ha hiszel Istenben, akkor beszélünk kis köcsög nőszemély.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!