Gőgös: A féldisznóval flangálóknak kedvez az áfacsökkentés

2013. november 08. 10:58

A szocialista politikus szerint jelenlegi formájában a sertéshús áfájának csökkentése legfeljebb azoknak kedvez, akik féldisznóval a hátukon szoktak hazajárni a piacról, illetve a feldolgozók helyzetén javít valamicskét, de sem a kisfogyasztóknak, sem a sertéstartóknak nem segít.

2013. november 08. 10:58

Az élősertés és a félsertés áfájának csökkentése legfeljebb a feldolgozók finanszírozási helyzetén javít, a kisfogyasztóknak viszont egy fillérrel sem teszi olcsóbbá az életét és rendkívül nehéz helyzetbe hozza a sertéstartókat is – így kommentálta az MSZP azt a csütörtöki kormányzati bejelentést, hogy január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökken az élő- és a félsertés általános forgalmi adója. Gőgös Zoltán, a mezőgazdasági bizottság szocialista alelnöke közleményében azt írta: a bejelentés azoknak kedvez, „akik féldisznóval a hátukon szoktak hazajárni a piacról”. Szerinte bebizonyosodott, hogy a Fidesznek nem számít a kisfogyasztók érdeke, és hogy a kormánypárt a tisztességes magyar kereskedőkkel szemben a feketekereskedők oldalán áll. A bejelentés csak arra volt jó, hogy a fideszes óriásplakátokra ki lehessen írni az áfacsökkentést is – értékelte.

Az MSZP továbbra is az alapvető élelmiszerek árának azonnali csökkentését követeli, egyúttal elvárja, hogy a mezőgazdasági bizottság a sertéstartók érdekében azonnal nyújtson be módosító javaslatot – közölte az ellenzéki politikus. Hozzátette: felszólítják „a Fidesz által vezetett agrárkamarát”, hogy juttassa érvényre a családok és a szakma egybehangzó követeléseit, valamint, hogy védje meg a sertéstartókat a teljes ellehetetlenüléstől.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggeli interjújában azt mondta, hogy a sertés áfájának mostani csökkentése a munkahelyvédelmi akcióterv, nem pedig a szociális intézkedések része.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolha
2013. november 08. 15:45
Disznóság! Kukorikú, Kotkodács, háp, háp-háp, gá, gá-gá, röfög a baromfiudvar Disznótoros lesz a pulyka, mert elveszi a mangalica Egybekelnek a kolbászban, csak a NAV meg ne lássa Öt százalék alá esve, hogy a Magyar ember megvehesse Lakjon jól az egész ország, nehogy kitörjön egy nagy botrány Tele lesz az üres bendő, csak a torok száraz, mint a napon hagyott teknő Össze kell hívni a vének tanácsát, hogy levigyék a sör, bor ÁFÁT Úgy, hogy mindenki meg tudja fizetni az árát Visszatér a szívekbe az erő, lesz új kép, boldog jövő Visszajön majd a sok vándor, lesz orvos, tanító, kántor Boldog lesz Magyarország, mert itt lesz a mennyország Bolha 2013-11-08
Zsolt75
2013. november 08. 15:28
Én már hallottam olyat is, hogy egyesek medencéket fűtenek a hízóknak.
Moses Hess
2013. november 08. 15:24
Ezeknek a fasz posztbolsevikoknak volt nyolc évük arra, hogy okosak legyenek, hát most ne okoskodjanak, hanem tűnjenek el a történelem szennycsatornájában!
silvester
2013. november 08. 14:26
Sorteskepu d....no.Honapok ota az afa csokkentsessel kampanyoltok,most meg,hogy 5%-a lesz az afa-ja husnak-serteshusinak-mar egesz masrol rofogtok.Megkergultetek,megtamadta elmeteket a bajai kerge kor es a tunetei elhatalamasodtak az egesz mszp.naci-o-nalista parton.Abban is hazudtatok,mint mindig es mindenkor.A megujulas is hazugsagok volt,kellene a venek tanacsa,indian modra.Dinka part mar van-dk-es alakuloban a szi-v-juk partja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!