Nem gyűjthet aláírást Pécsett az Együtt-PM

2013. november 14. 15:41

Az Együtt-PM az egykulcsos adó eltörléséért akart aláírást gyűjteni Pécs főterén, de kénytelen volt azt lefújni, miután sem a rendőrségtől, sem a városi közterületet üzemeltető cégtől nem kapott engedélyt.

2013. november 14. 15:41

A rendőrség az engedély megtagadásakor egy ombudsmani állásfoglalásra hivatkozott, amely szerint az ilyen akciók nem tartoznak a gyülekezési törvény hatálya alá, így az Együtt-PM-nek egyszerűen a pécsi közterület üzemeltető cégtől kell engedélyt kérnie. A cég viszont azt közölte a megkeresésre, hogy politikai rendezvényt nem tudnak engedélyezni – írja az Origo. 

Berkecz Balázs, a választási szövetség városi képviselőjelöltje nem érti az elutasítást, ugyanis hiszen tavasszal a Fidesz több pécsi utcán, köztük a Széchenyi téren is gyűjtött aláírást a rezsicsökkentés megvédéséért.

Engedély hiányában az Együtt-PM elhalasztotta az aláírásgyűjtést, de a rendőrség állásfoglalását bíróságon fogják megtámadni, mert szerintük a kérdés igenis a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. november 14. 21:38
politicus vezércommentjét várjuk
Wazze
2013. november 14. 18:55
Pislogi zsidrák után egy másik kretén banda is elkezdett adóemeléssel kampányolni! Gratulálok!
várúr
2013. november 14. 17:50
Kezdjük azzal, hogy az alkotmány (1990 óta) adó-ügyekben nem enged kiírni népszavazást, így hát az aláírásgyűjtés a szokásos ballib politikai marketingakciók egyike.
kjkj945
2013. november 14. 17:19
http://www.youtube.com/watch?v=DcYO2x2SUwA Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam, Pam pam param, pam pam pam param pam,.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!