Még több ingyen készpénzfelvétel jöhet

2014. január 27. 09:09

A mostani kettő helyett havi négy alkalommal lehetne az automatákból ingyenesen készpénzt felvenni, és a 150 ezer forintos limitet is emelnék – mondta Németh Szilárd.

2014. január 27. 09:09

A rezsibiztos arra is kötelezné a bankokat, hogy mindegyik automatából fel lehessen venni százezer forintot, ugyanis most van olyan, amelyik nem ad ennyit – mondta Németh a Kossuth Rádió vasárnapi műsorában, hozzátéve: javasolni fogja a kormánynak, hogy havonta négyszer lehessen felvenni ingyenesen készpénzt, akár 150 ezer forintnál többet is.

Kezdeményezését azzal indokolta, hogy a pénzügyi rezsicsökkentést a bankok nem fogadták nagy örömmel, a számlatulajdonosok több mint fele azonban nyilatkozott arról, hogy szeretne élni a havi kétszeri, összesen 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvétellel.

Mint mondta, meg van döbbenve azon, amit a bankok a hét elején – „ráadásul az OTP kezdeményezésére” – bejelentettek. Ha úgy tetszik, egy kartellt hoztak létre azért, hogy a százötvenezer forint felett kivett pénzeket dupla büntetéssel sújtsák - fogalmazott.

Közölte, ezt teljesen elképesztő támadásnak tartja az emberek ellen; a bankok ezzel mintha be akartak volna szállni a politikai küzdelembe is, jelezve ezzel, hogy ezen a területen tulajdonképpen azt csinálnak, amit akarnak. Kitért arra, hogy lakásszövetkezetek és társasházak is megkeresték, mert a banki költségeik a duplájára, vagy két és félszeresére emelkedtek.

Múlt héten derült ki, hogy több akciós készpénzfelvételi lehetőség is megszűnik az OTP Banknál, és további hét pénzügyi szolgáltató – a Budapest Bank, a DRB Bank, az Evobank, a Kinizsi Bank, a Magnet Bank, az MKB Bank és a Sopron Bank – is bejelentette, hogy emelkednek náluk a számlavezetéssel kapcsolatos költségek.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2014. január 27. 14:26
Március végén bejelenti ormányunk, hogy a pénz is ingyen lesz.Hú, most látom, ezt a hajléktalant honnan importálták?
NeMá
2014. január 27. 12:13
Ez nem ingyen készpénz, hanem ingyen készpénz felvétel! Ezek újságírók? Attól tartok igen :)
csuka
2014. január 27. 11:45
"Még több ingyen készpénzfelvétel jöhet" Te! Nem tudom ki. Küldjetek már nekem is! Ne csak simlicskának! Meg kellene egy repülőtér a kertem végébe! Mikor lesz?
Felebarát
2014. január 27. 11:43
és ez hogy segiti elő a fehéritést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!