Szili 15 százalékos választási eredményt tartana sikernek

2014. február 17. 11:03

Megnyitotta választási kampányát a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt is. Szili Katalin bírálta a jobboldalt és a baloldalt is, felvázolta a KTI programjának főbb elemeit, majd elnézést kért azoktól, akik az elmúlt 25 évben azt hitték, hogy a baloldal az baloldal. A politikus a kampánynyitó utáni sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy 15 százalékos választási eredményt tartana sikernek.

2014. február 17. 11:03

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) párturalom helyett civil demokráciát szeretne Magyarországon – mondta Szili Katalin, a szervezet elnöke szombaton Budapesten a KTI kampánynyitó kongresszusán. Az elmúlt huszonöt évben nem volt társadalmi párbeszéd, nem történt konszolidáció – jelentette ki a független országgyűlési képviselő, majd úgy folytatta, hogy az elmúlt negyed évszázad nem hozott gyarapodást: elmaradt a vidék felemelkedése, a privatizációs szerződések felülvizsgálata, a kis- és középvállalkozások csak a gondokkal küzdenek, nem oldódott meg a pártfinanszírozás, nem történt meg a felzárkóztatás. Mint mondta, ciklusról ciklusra görgették tovább ugyanazokat problémákat. „Az önmagukat demokratának kikiáltó politikai erők nemzetietlenek, a magukat nemzetinek tartó erők pedig nem elég demokratikusak” – fogalmazott Szili Katalin. Kijelentette, az elmúlt huszonöt év alatt a magyar társadalom a politikai osztály áldozatává vált.

Szili Katalin elmondta, a KTI egy szociálisan elkötelezett erő, amely nemzeti értékeket konzekvens módon képviseli. A KTI szerint lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy határon túli magyaroknak ne csak választók, hanem választhatóak is legyenek – tette hozzá. A KTI szerint fontos lenne megteremteni a parlamenti képviselők visszahívhatóságát, valamint megoldani a pártfinanszírozást. A privatizációs szerződések teljesítését és betartását át kellene nézni. Egy közösségnek tudnia kell, hogy kiknek a zsebébe vándorolt a vagyona – mondta Szili Katalin, majd azt a kérdést tette fel: „azoknak a zsebébe vándorolt-e, akik magukról azt mondják ma, hogy ők a baloldaliak?” 

A politikus szólt arról, hogy a KTI programja szerint a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása érdekében minden iskolából kikerülő gyereknek egy vagy akár hároméves gyakornoki programban kellene részt vennie, megelőzendő azt, hogy gyakorlat hiányában ne kapjon munkát. Közölte azt is: pártja egyetért a rezsicsökkentéssel. Szili Katalin azt mondta, elnézést kell kérnie – mások helyett is – azoktól, akik az elmúlt huszonöt évben azt hitték, hogy a baloldal az baloldal, akik úgy érzik, a nemzetgazdaságot kifosztották.

A kampánynyitó kongresszus követő sajtótájékoztatón Szili Katalin elmondta, az országos listáról a következő hetekben döntenek majd. Kérdésre válaszolva közölte: 15 százalékos választási eredményt tartana sikernek.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2014. február 17. 16:42
Álom, álom... csak azt az egy szavazatot tudnám feledni!/gyf életben tartása/.
6qwasyx
2014. február 17. 15:35
Szili is Orbán sorsára fog jutni: megy a lecsóba.
BőröndÖdön
2014. február 17. 14:49
Katika,én a maga helyében munkát keresnék májustól...
1120
2014. február 17. 13:19
Hát...ez a 15 % több, mint ambiciózus cél! De mi a 4%-ot is meg fogjuk köszönni! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!