NGM: Módosítani kell a költségvetést

2014. május 22. 17:29

1100 milliárd forint főlé, a GDP 3,6%-ának környékére emelkedhet a hiány – nyilatkozta Banai Péter Benő, a gazdasági minisztérium helyettes államtitkára a Napi.hu-nak. Az Antenna Hungária Zrt. és a Főgáz Zrt. megvásárlása dobja meg a hiányt.

2014. május 22. 17:29

Százharminc milliárd forintot fog költeni az állam az Antenna Hungária Zrt. és a Főgáz Zrt. megvásárlására, ezért módosul a költségvetés hiánya – írja a Napi.hu. Banai Péter Benő, az gazdasági minisztérium helyettes államtitkára elismerte, hogy ezért módosítani kell a 2014-es költségvetést és a hiányszámokat. Az államtitkár szerint egyenlegjavító intézkedésekre nincs szükség, mivel „az uniós módszertan szerinti egyenleg esetében hiányrontó hatásról nem beszélhetünk” – mondta.

Az államháztartás hiánya így a tervezett 884,6 milliárd forintos hiány várhatóan 1100 milliárdra, a GDP 3,6 százalékára módosul a kormány június 6-i megalakulása után. A minisztérium szerint ez az uniós hiányt nem növeli, mivel nyereséges magáncég államosítását nem kell a kiadások között elszámolni. Az államháztartás hiánya egyébként április végén elérte 951,1 milliárd forintot.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2014. május 22. 22:12
Hurrá eltaláltam! Még az év elején megírtam,hogy el fog szaladni a hiány . Majd az önkori választások után jön a minisztériumoknál a zárolás.Oszt jó napot.Aki lemaradt a pénzikéről az vessen magára.Rohadt Gyurcsány miatt van az egész.
Secnir
2014. május 22. 21:46
"1100 milliárd forint főlé, a GDP 3,6%-ának környékére emelkedhet a hiány " 3,6%? nem lesz abból baj? :D akkor a ktsgvetést nem kell módosítani? ha nem módosítják, akkor nem alkotmányellenes? meg vagyok zavarodva, elvtársak, segítsetek! :D
I.Preskin
2014. május 22. 21:36
Mit nekünk költségvetés, mingyá nyár van, a zaratásra kő készűni, deja KGBéla akkor is bejakarta kémezni picinykishazánkat!
bunko_jobbos
2014. május 22. 18:46
Normális újságban nem ilyen címet adnak ennek a történetnek. Az eredményszemléletű hiány nem nő, csak arról van szó, hogy pár komcsik által eladott vállalatot visszaveszünk. Csak azért, mert megtehetjük. Ne hasonlítsuk már ezt ahhoz, hogy Feriék a sima normál hiányt sem tudták 8% alá vinni tartósan. Ott nem felhalmozási célú hitelfelvételről volt szó, hanem kiosztották a haveroknak. Nem mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!