Új lottó jöhet a magyar piacra: drágább, de többet ígér

2014. augusztus 05. 09:31

Októbertől vezethetik be Magyarországon az EuroJackpot-ot, ami drágább lesz, mint a magyar lottó, de többet is lehet vele nyerni. Csehországban és Szlovákiában is most fogják bevezetni a játékot, ami így már 17 országban lesz elérhető.

2014. augusztus 05. 09:31

A Világgazdaság úgy tudja, október 4-től vezetik be az EuroJackpot nevű szerencsejátékot Magyarországon, Csehországgal és Szlovákiával egyidejűleg. Az alapjáték ára 640 forint körül lesz, de ez változhat az euró függvényében. Jóval többet lehet majd nyerni, mint az Ötöslottóval, de ez nem egyszerű: két gömbből összesen hét számot húznak 1-50, illetve 1-8 között.

A Szerencsejáték Zrt. egyelőre nem erősítette meg a játék bevezetését. „Zajlanak a tárgyalások egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról. A kimenetel számos tényező függvénye, jelenleg nem áll módunkban bővebb információt megosztani” – írták a Világgazdaságnak. A lap úgy tudja, az értékesítőknek külön vizsgát kell majd tenniük a játék szabályaiból.

A játék jelenleg 14 országban elérhető, a legtöbb szelvényt a németek, az olaszok és a spanyolok veszik; egyre népszerűbb azonban Horvátországban és Szlovéniában is. Egyelőre hetente egyszer sorsolnak, de állítólag fontolgatják a heti kétszeri húzás bevezetését.

A magyar szerencsejáték-piacon egyébként visszaesett a korábban legnépszerűbb Ötöslottó, jelenleg a Tippmix hozza a legnagyobb árbevételt – írja a Világgazdaság.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. augusztus 05. 16:22
Remélem ebbe is kap némi szerepet a Vajna! Olyan szegény szegényke!
GV0917
2014. augusztus 05. 15:59
Na, megemelték a "bolondok adójának" az árát! Eddig az volt a biztos, hogy heti két mezővel 540 Ft-ot buktam,az újjal 640 Ft-ot fogok! + árfolyam emelkedés.
Apáczai
2014. augusztus 05. 14:30
Nem nyerni kell, hanem dolgozni és takarékoskodni. Aki annyira buta, hogy a jövőjét lottóval akarja szebbé tenni, az meg is érdemli, hogy átverjék. Mert minden szerencsejáték csak egyvalakinek hoz biztos szerencsét: annak, aki a szelvényt nyomtatja. Aki meg szórakozásnak tekinti a lottózást, az soha nem jár rosszul. Az csak jól járhat, ha a vélt szerencse feletti várakozás izgalmát alkalomadtán szerencse is kíséri.
Forsz
2014. augusztus 05. 12:26
Visszaesett az 5-ös Lottó kereslete? Nem tudhatom, lehet. Na, de miért? Szerintem azért, mert az igen csak csekély nyerési esély mellett, folyamatosan emelgették a szelvény árakat. Elment a mohóság irányába a Szerencsejáték Zrt. És mivel a kettes, a hármas nyereménye nem vonzó, tulajdonképpen csak az összegyűlt nyeremények alkalmával nőtt meg az érdeklődés. Egyet értek annyiban, hogy a mai Lottó már korszerűtlen, nem vonzza az embereket a kínált nyeremény. Új játék indokolt lehet, de kérdés mit nyújt majd egy nyugati viszonyokhoz mért 640 forintos alapár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!