Sátánisták dúlhatták szét a novoszibirszki német-magyar hadifogoly-temetőt

2014. szeptember 18. 19:22

Ismeretlenek szétdúlták a szibériai Novoszibirszk német-magyar hadifogoly temetőjét – jelentették az orosz régió internetes hírportáljai. A helyiek szerint egy arrafelé régóta aktív sátánista csoport lehet a tettes.

2014. szeptember 18. 19:22

 Ismeretlenek szétdúlták a szibériai Novoszibirszk német-magyar hadifogoly temetőjét – jelentették az orosz régió internetes hírportáljai.

 
A temető a nyugat-szibériai másfél milliós nagyváros Pervomajszkij nevű kerületében, erdős területen található. Itt temették el a második világháborúban szovjet fogságba esett, egykori 199. számú táborban elhunyt német és magyar katonákat. 
 
A gorod54.ru és a nsknews.info című hírszolgáltatók oldalán elhelyezett fényképek tanúsága alapján a vandálok ledöntötték a sírhelyeket jelölő kereszteket, és az azokat tartó köveket is kiforgatták a helyükből. 
 
Helyi lakosok elmondása szerint korántsem ez volt az első ilyen durva rombolás a Novoszibirszk szélén található sírkertben. A temető és környéke szemtanúk szerint régóta a sátánista fanatikusok törzshelyének számít – írta a nsknews. A kegyeletsértésről Alekszandr Matvejev, novoszibirszki blogger értesítette a hírszolgáltatót.    
 
„A keresztek fele a földön hever. Feltételezések szerint sokáig rugdosták a kereszteket” – mondta Matvejev.  
 
A helyiek elmondták, hogy ismeretlen tettesek hat éve szilánkokra törték az egyik emléktáblát. A vandálok egyszer felgyújtották a temető legmagasabb keresztjét. Senki sem tudja, ki követte el a rombolást, de sokan meg vannak győződve arról, hogy a sátánisták tették – olvasható a novoszibirszki portálon. 
 
„Magam is csak horrortörténetnek hittem az egészet, amíg meg nem találtam a temetőtől nem messze lévő egyik kereszteződésben egy máglyát és benne egy macska csontvázát” – írta blogjában Alekszandr Matvejev.
 
Az úgynevezett háborús keresőszolgálat nevű portál adatai szerint a novoszibirszki Pervomajszkij kerületben 1945 januárjában létesítették a 199. számú hadifogolytábort. Ebben a 2-es 3-as és 6-os részlegekben elhunyt foglyokat temették el, összesen 604 embert, közöttük 48 magyart. A gorod54.ru jelentése szerint 1944-1945 telén a Novoszibirszkben elhunyt hadifoglyok háromnegyede vesztette életét a 199-es számú szovjet fogolytábor építése során.     
 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a helység fakopácsa
2014. szeptember 18. 20:36
Szerintem meg csak Merkel egyre inkább Hitlerre emlékezteti őket, akinek a tankjai újra Ukrajna földjét tapossák.
Akitlosz
2014. szeptember 18. 20:14
Lehet, hogy az én ízlésem más, de ebben a történetben nem a kereszt döntögetés az igazán borzasztó, hanem a macskamáglya. Az állatkínzás, különös kegyetlenséggel ráadásul, míg a keresztdöntögetés pedig "csak" rongálás. A keresztek nem szenvedtek.
magnamater
2014. szeptember 18. 19:49
Ördögi személyek működtek a Szovjetben a háború alatt - háborús bűnösöket csak a vesztesek között találtak s mert senkit se büntettek meg. tovább és a gonoszság! Hej, pópák, pátriárkák, ti semmit se tesztek?!!
3M..
2014. szeptember 18. 19:28
Sajnos Oroszország sem mentes az efféle szélsőséges, liberális elemektől. Biztos vagyok benne, hogy a hatóságok felderítik az estet, és megbüntetik az elkövetőket. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!