Varga: A kormány kötelessége az elhurcoltak jóvátétele

2014. november 22. 15:44

A nemzetgazdasági miniszter a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen elmondta: a kormánynak nem csak az emlékezés és az emlékeztetés a feladata, hanem az elhurcoltak jóvátétele és a felelősök megnevezése is.

2014. november 22. 15:44

A kormány vállalt kötelezettsége, hogy erkölcsi, politikai, jogi és anyagi jóvátétel illesse meg a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt magyar embereket – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen szombaton Budapesten.

A kormány dolga nemcsak az, hogy emlékezzen és emlékeztessen – mondta Varga Mihály, hozzátéve: a kormány kötelessége a felelősök, a bűnösök megnevezése, az embertelen rendszer feltárása és leírása is.

A Szovjetunióban volt magyar politikai rabok és kényszermunkások szervezetének (Szorakész) a Derkovits Gyula Általános iskola udvarán tartott rendezvényén Varga Mihály emlékeztetett: annak idején több mint 800 ezer magyart hurcoltak el kényszermunkára és száműztek a Gulag rabtelepeire.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. november 23. 13:10
"Varga: A kormány kötelessége az elhurcoltak jóvátétele" ................. Kilencedik éve vagytok kormányon, hogy hogy ilyen gyorsan eszetekbe jutott? Álságos, képmutató banda!
Tintamin
2014. november 23. 12:22
Hol volt a megemlékezés? A Szabadság téren, a szovjet hősi emlékműnél? Küldtek ebből a szövegből Putyin atyuskának is?
potyka
2014. november 22. 20:27
Már megint a szerepjáték! Gondolom várni kell még legalább tíz évet? 2010-ben miért nem ezzel kezdték?
magnamater
2014. november 22. 16:23
Az elkövető köteles a kárt téríteni - Putyin mint jogutód nem akar fizetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!