Átmeneti gyorsreagálású erőt hoz létre a NATO

2014. december 02. 17:28

Főleg német, holland és norvég erőkből álló, átmeneti gyorsreagálású kontingenst hoz létre a NATO. A Spearhead Force nevű egység akár két napon belül bevethető lesz bármelyik NATO-tagállamban.

2014. december 02. 17:28

Átmeneti gyorsreagálású kontingenst hoz létre a NATO a Spearhead Force névre keresztelt, akár két napon belül bármelyik tagállamban bevethető, úgynevezett nagyon magas készültségi szintű közös harci egység felállásáig – közölte kedden Brüsszelben a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg.

Az ideiglenes egység főleg német, holland és norvég erőkből áll majd, amit a főtitkár a szövetségen belüli szolidaritás jeleként értékelt. A főtitkár kijelentette: a NATO időben és maradéktalanul megvalósítja a walesi csúcstalálkozón elfogadott úgynevezett készenléti akciótervet, s ennek konkrét elemeiként fokozza csapatai készültségét és fenntartja állandó jelenlétét a szövetség keleti országaiban.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2014. december 03. 05:16
Ezt az amcsik azért találták ki,hogy ha úgy alakul akár erőszakkal is eltávolítsák Orbánt a hatalomból,és a seggnyaló liberálfasiszta tetveket ültessék a nyakunkra.
sapuh
2014. december 03. 02:50
A szövetségeseink létrehoznak egy gyorsreagálású egységet, hogy szükség esetén megvédhessenek akár minket is, ki az az ostoba, aki erre dislike-ot nyom?
wartog
2014. december 02. 19:41
gyorsabbat mint egy "Bulava"?Miért nem fegyverzik fel a Magyar embereket?Ciki lenne mi?
Google
2014. december 02. 19:26
Politikával - diplomáciával már semmit nem tud elérni, ugye? Gondolom, nem is akar. A fegyvergyártók haljanak éhen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!