A kolozsvári bíró

2014. december 02. 07:36

Nincs ma köztünk járó álruhás király, sőt inkább olyan király van, aki azoknak a fejét készül levágni, akik a bírók parancsát nem teljesítik. A szegényekre, a munka után vagy éppen munka nélkül csellengőkre rossz idők járnak.

2014. december 02. 07:36
Csillag István
Csillag István

Az Orbán-rendszer célja világos: elvenni a munkavállalóktól a szabad álláskeresés lehetőségét, a biztonságot, hiszen az újabb állás megtalálásának idejére adott megélhetési biztonságot szolgálja az Európa és a fejlett, civilizált világ valamennyi országának munkapiacán működő intézmény: a munkanélküli segély. Ezt a korábbi munkajövedelem 60–70 százalékában megszabott álláskeresési támogatást – mint biztosítás keretében folyósított járadékot – nyújtják a civilizált országok államai a korábbi munkaviszonyától megvált vagy megválni kényszerülő dolgozó számára, hogy az újabb, megfelelő állást kereső dolgozónak és családjának a megélhetése ne attól függjön, hogy képes-e már másnap munkába állni, hogy ne kényszerüljön rá, hogy a képzettségének, a tapasztalatának, az anyagi igényeinek nem megfelelő állást fogadjon el. Az álláskeresési támogatás, illetve a jövedelempótló segély mellett ráadásul megszűnik az álláshelyek és állást keresők összehozásával, a munkáltatók és munkavállalók közvetítésével foglalkozó hivatal is, vagyis nem marad olyan hely, ahol regisztrálhatnák az álláskeresési szándékot vagy a munkavállaló iránti igényt. Ekkor megszűnik a munkavállalás és a munkahelyválasztás szabadsága. Valóban »Arbeit macht frei« – írhatja ki kapujára Orbán népállama, akarom mondani munkatársadalma. Ha ennek a közvetítői funkciónak a Belügyminisztérium lesz a letéteményese, akkor majd oda »vezénylik« a munkavállalót, ahol a vezénylő a foglalkoztatását a leghasznosabbnak véli. Ettől kezdve újra visszatérhet a közveszélyes munkakerülés, a KMK, amivel az elmúlt rendszer fenyegette és kényszerítette a munkavállalókat.

Most már csak annyi hibádzik, hogy a bírók valóban a falu vagy a város legnagyobb földesurai legyenek, akik a király által felkent strómanként kezelik a király vágóhídját, disznó- vagy éppen marhaistállóját. Ennek az új munkaközvetítői rendszernek köszönhetően legalább a’zemberek állatsorba emelkedhetnek: lehet nekik a cselédsoron olyan öltözőjük, mint a birkáknak az országnak bármelyik Csútjában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2014. december 02. 12:36
Csillag elvtárs! Miért kellet pont egy önnek idegen nép mesevilágából példát merítenie? A sajátjuk nem elég gazdag ehhez?
GV0917
2014. december 02. 09:13
Csillagok, csillagok Szépen ragyogjatok! De a lökött Sternbe Jó nagyot rúgjatok! Rúgjatok egy nagyot A keszeg farába, Hogyha ilyen marha Menjen az anyjába! Nem szeretik a normális emberek, ha valaki olyan dolgokat emleget, ami emlékezteti őket a földi pokolra! De ha egy zsidó ember-gyűlöletből azt vélvén, hogy ez nagy sértés(az bizony, pláne arra nézvést, aki ezt nem érdemli) ellenségére nézve a cinikus hóhérok jelszavával dobálózni! Hát akkor irány a kedves mama azon testtája ahonnan előjöttél botránykőnek erre a világra!
paraklétosz
2014. december 02. 08:23
Hová jutott Pista bácsi! A Galambdúcban turbékol? Se pénz, se posztó?
*ufó*
2014. december 02. 08:22
Hát, ha egy fideszes agyatlan surmó proli lennék, akkor most elküldenélek a kurv' anyádba. De mivel nem vagyok az, így a neveltetésem okán csak annyit üzennék, hogy kibicnek kuss van, és lapuljál tovább szarként a fűben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!