Szelektív bevándorlás

2015. március 06. 15:39

Valamilyen nyelvi vagy műveltségi cenzus bevezetése, az integrációs folyamat előmozdítása, vagy legalább a menekültek múltjának minimális feltérképezése (például titkosszolgálati eszközökkel) égetően szükséges.

2015. március 06. 15:39
Balázs Ádám Samu

Magyarország területére ebben az évben eddig körülbelül harmincezer ember érkezett illegálisan. Többségük olyan koszovói állampolgár, aki gazdasági megfontolásból hagyta el hazáját. A Magyarországon átáramló bevándorlás az utóbbi hónapok folyamatainak veszélyes következménye. A kormány pedig felkészülhet arra, hogy az orosz–ukrán konfliktus miatt tovább növekedhet a menekültek száma, illetve érdemes figyelembe venni, hogy egyes források szerint az Iszlám Állam menekülteknek álcázott terroristák Dél-Európába küldésével fenyeget. A helyzet akkor válhat tarthatatlanná, ha a bevándorlás fokozottabb ellenőrzése, a menekültek racionális szempontok alapján történő szűrése elmarad.

A vallási fanatizmus intézményesült szervezetével szemben Európa nem teheti meg, hogy álszent és laikus módon nyitva tartja kapuit. A francia jobboldal már évekkel ezelőtt az »immigration choisie« (szelektív bevándorlás) politikájának elveit hangoztatta, ami konkrét szempontok alapján kívánja csoportosítani a bevándorlókat. 

Az akkoriban nagy belpolitikai vihart előidéző vita nem parttalan: valamilyen nyelvi vagy műveltségi cenzus bevezetése, az integrációs folyamat előmozdítása, vagy legalább a menekültek múltjának minimális feltérképezése (például titkosszolgálati eszközökkel) égetően szükséges.”

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. március 06. 20:42
Mindenki otthon tegyen rendet.
PGuszti
2015. március 06. 17:11
Javaslatom az európai bevándorlók szűrésére a "pork-test", azaz disznóhús teszt. Amelyik bevándorolni akaró nem hajlandó megenni egy egy jó kis kocsonyát disznófüllel, az jobb, ha valamelyik mohamedán országban keres menedéket.
Szorgos Lajhár
2015. március 06. 16:16
Mit fog kapni ez a srác!!!
sersem4
2015. március 06. 15:53
Faszizmus. Balibek sorakozo! Sirankozashoz felkeszulni! Cel! Zokogas megkezd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!