Négy hónap alatt rekordot döntött a menedékkérők száma

2015. május 20. 18:50

Január óta már több mint 46 ezer menedékkérőt regisztrált a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, ami jelentősen több, mit ahány menedékkérelem tavaly összesen érkezett. Míg az év első hónapjaiban Koszovóból érkeztek tömegesen a menedékkérők, márciustól már inkább a válságövezetekből: elsősorban Szíriából, Afganisztánból és Irakból jönnek.

2015. május 20. 18:50

Több mint 46 ezer menedékkérőt regisztrált január óta a magyar bevándorlási hivatal – mondta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda délutáni Híradójában. Végh Zsuzsanna azt mondta: az erőteljesen növekvő tendencia tovább folytatódik. Mint kiemelte: tavaly egész évben 42 777 menedékkérelmet nyújtottak be a hatósághoz. Az idén már az év első négy hónapjában beérkezett kérelmekkel jelentősen meghaladták ezt a számot.

A BÁH főigazgatója kitért arra is, hogy jelentősen megváltozott a Magyarországra érkezők állampolgársági összetétele. Az év első hónapjaiban elsősorban Koszovóból érkeztek tömegesen menedékkérők, márciustól már inkább a válságövezetekből: elsősorban Szíriából, Afganisztánból és Irakból jönnek.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. május 21. 12:57
"Négy hónap alatt rekordot döntött a menedékkérők száma" ......................... Orbán meg csak "konzultál". Ahelyett, hogy régen cselekedett volna. Igaz, a birkák már ettől is boldogok.
pitypang1125
2015. május 20. 22:54
pffff egy kisebb városnyi ember! Ápropó, Budát hogyan is foglalták el a Törökök? Ha a liberális faszfejeket nem söprik ki a döntéshozásból, akkor lehet hogy egész Európára ez vár! Mentsük a menthetőt amíg lehet!
kjkj945
2015. május 20. 20:57
http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=A0700080.TV Ez sem írja, hogy másik tagállamba mehet. Csak Magyarországon vannak ''jogai''.
Berecskereki
2015. május 20. 20:54
"Francois Hollande francia elnök azt mondta: szó sem lehet bevándorlási kvótákról, a gazdasági bevándorlók nem maradhatnak Európában."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!