Ausztria is tiltakozik a magyar menekültes döntés miatt

2015. június 24. 12:56

Elfogadhatatlan Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szerint az, hogy Magyarország felfüggesztené a dublini rendeletet, vagyis a migránsok visszafogadását más uniós országokból. Magyarország eljárása „negatív következményekkel” járhat és „Ausztria ezt nem tűrheti el” – mondta Kurz Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek.

2015. június 24. 12:56

Elfogadhatatlannak nevezte Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter, hogy Magyarország felfüggeszti az úgynevezett dublini rendelet végrehajtását, vagyis a migránsok visszafogadását más uniós országokból – jelentette az APA hírügynökség szerda reggel.

Az osztrák diplomácia vezetője kedd este telefonon folytatott megbeszélést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. A bécsi külügyminisztérium tájékoztatása szerint Sebastian Kurz beszélgetőpartnerét arra figyelmeztetette: Magyarország eljárása „negatív következményekkel” járhat. „Ausztria ezt nem tűrheti el” – jelentette ki az APA szerint az osztrák miniszter. Az osztrák belügyi, valamint a külügyi tárca kedden felszólította az Európai Bizottságot, vizsgálja meg a kötelezettségszegési eljárás lehetőségét az ügyben.

Perényi János bécsi magyar nagykövet és Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden tájékoztatta az osztrák sajtót a magyarországi döntésről. Mindannyian európai megoldást akarunk, azonban meg kell védenünk a magyar érdekeket és a lakosságot – mondta Kovács Zoltán.

Kedden az úgynevezett dublini rendelet tiszteletben tartására szólított fel az osztrák belügyminiszter. Johanna Mikl-Leitner úgy nyilatkozott, hogy aki továbbra is határok nélküli Európát akar, annak be kell tartania a schengeni határokat, s ugyanez vonatkozik a dublini rendeletre is.

Az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint az év eleje óta 620 menedékkérőt irányítottak át másik uniós tagországba a dublini rendelet értelmében. A szóvivő becslése szerint a menedékkérők negyedéről van szó. A legtöbben Magyarországból és Olaszországból érkeznek, azonban pontos országokra lebontott statisztika nem áll rendelkezésre.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. június 24. 15:06
Na ez az más országok is követik az Orbán kormány intézkedéseit ,Brüsszel meg elmehet a sóhivatalban a szankciókkal .Egyszerűen meg kell tagad a brüsszeli parancsokat, minden ország álljon át a védekezésre. Franciaországban lezárták a déli határt. http://nemzetiarcvonal.net/2015/06/15/franciaorszagban-lezartak-a-deli-hatart/
Ultima Ratio
2015. június 24. 14:33
Bárcsak visszajönnének a labancok.
bookmark
2015. június 24. 14:24
A békesség kedvéért azért vizsgáljuk meg, hogy a kérdéses menekültek valóban MO-ról mentek -e oda? Mondjuk ha nincs nála semmilyen irat, akkor kicsit nehéz lesz ezt a sógoroknak bizonyítaniuk. Aztán azt kéne megnézni, hogy honnan jöttek ide? Mert ha egy biztonságos országból jöttek, akkor mi is küldjük őket tovább. De csinálhatjuk azt is, amit Renzi mondott, hogy mindnek megadjuk a vízumot és akkor a sógoroknak is kötelességük lesz beengedni. Hisztizés helyett inkább kéne valami jobb megoldás, mert Bécs központjába én csak muszlimot láttam étterembe ülni fehéret nem.
kérdés
2015. június 24. 14:16
Azt hiszem, mindannyian sejtjük, hogy bármelyik pillanatban bármi történhet. Valószínű, hogy az eu-s magországoknak hatalmas biztosíték, ha körbeveszik magukat egy biztonsági zónával. Stratégiailag persze. Az én bejárati ajtóm sem közvetlenül a nagyforgalmú útra nyílik. Elképzeltem álmomban, mi lenne, ha a mindenféle menekültről kiderülne hirtelen, hogy bezony nem maguk spórolgatják össze a menekülésre való beszállási költségeket....éjszaka csöndjében az ember lánya sok mindenfélét tovább is képzel. Varázssípocska felrémlik a mesékből....aztán szövődik tovább a gondolat, ki tudja hol lesz vége? S mi lesz a büntetése annak, aki mindezt előre nem sejtette, nem jelezte, s nem tett meg mindent a földi pokol ellenében? Mert sok nyomorúság idejében elkerülhető lenne. A sógor pedig otthon dirigáljon. Elég legyen, hogy a retyerutya fogorvoshoz, palántázni idejárhat. Itten pedig szép szóval mindent megbeszélhet, kölcsönös megelégedésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!