Déli határ: huszonkilenc rendőrt tartóztattak le Szerbiában

2015. június 16. 07:08

A béregi határátkelőn huszonkilenc rendőrt, kilenc vámost és még egy személyt tartóztattak le a szerb és a magyar hatóságok közös akciójában. A gyanú szerint a letartóztatott hivatalos személyek kenőpénzért cserébe hagyták, hogy egyesek illegálisan lépjék át a határt.

2015. június 16. 07:08

A magyar és a szerb hatóságok közös akciójában huszonkilenc rendőrt, kilenc vámost és még egy személyt tartóztattak le, amiért kenőpénzért embereket engedtek át a határon – írja az OCCRP híroldal szerb forrásokra hivatkozva. A letartóztatottak mind a béregi (Bački Breg) határátkelőn és környékén dolgoztak. A rendőröket csempészettel is gyanúsítják.

A gyanúsítottakat egy találkozóra hívták a határőrség vezetőjével, Milenko Božović-tyal, majd mikor megérkeztek, lezárták az épületet és letartóztatták őket. Hivatali visszaéléssel és vesztegetéssel vádolják őket.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karpo
2015. június 16. 12:59
Ilyenkor kell megkavarni az átkelőhelyek állományát. Áthelyezni a rendőrt és a fináncot az ukrán határról a szerbre és fordítva.
pollip
2015. június 16. 07:37
Jobb későn, mint soha. A németek is meglepődtek, milyen sok illegális határátlépőt fogtak két hét alatt. Átjáróház az eu határa, eddig is az jött, aki akart, akár titokban is. Ha brüsszel nem képes tenni valamit nagyon gyorsan, oldja meg minden ország a saját módszereivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!