Orbán: A határokat meg kell védeni

2015. június 25. 16:03

A magyar kormányfő szerint nem siker, hanem természetes tény, hogy a Magyarország déli határára nehezedő nyomás az EU-csúcs napirendjére kerül. Orbán Viktor szerint mindenkinek meg kell védenie a saját határait, Magyarországra pedig nem visszahozni, hanem innen elvinni kéne a menekülteket.

2015. június 25. 16:03

Magyarországra nem hozni kellene bevándorlókat, hanem el kellene őket vinni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben, az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek a témával foglalkozó csúcstalálkozójára érkezve. A kormányfő megerősítette, hogy Magyarország ellenzi a menekültek szétosztására vonatkozó kötelező kvótákat, ilyesmit csak önkéntes alapon tart elképzelhetőnek. Mint mondta: a menekülteket a keresztény irgalmasság jegyében segíteni kell, de akik a gazdasági megélhetés és a jobb élet reményében jönnek, azokkal szemben meg kell védeni Magyarországot és meg kell védeni a magyar embereket.

Mi is szívemberek vagyunk, de nem vagyunk agyatlanok, a kettőt egyensúlyban kell tartani” – mondta Orbán Viktor. „Észnél kell lenni, itt most nem szabad engedni sem a szép szavak csábításának, sem az együttérzésnek”, amelyre ugyanakkor mindig szükség van – figyelmeztetett egyúttal a kormányfő. A miniszterelnök elmondta, hogy szerinte önmagában nem siker, hanem természetes tény, hogy a Magyarországra nehezedő nyomás a csúcs napirendjére kerül. Mint fogalmazott: most már Brüsszelben is mindenki tudja, hogy Magyarországra érkezik a legtöbb migráns, megelőzve Olaszországot és Görögországot is.

Ehhez képest ez a két ország kapott mintegy 160 millió eurót az elmúlt időszakban Magyarország pedig másfélmilliót” – állította a miniszterelnök, nyomatékosítva ugyanakkor: „de nem fogunk koldulni”. Azt mondta, nem azért kell felhívni a figyelmet az adatokra, hogy Magyarország ezért pénzt kapjon, de – mint fogalmazott – „ha adnak, persze elfogadjuk, a segítség jól jön”. „De ha nem adnak, akkor is meg fogjuk védeni a határainkat” – közölte Orbán Viktor.

A miniszterelnök egyúttal figyelmeztetett, hogy a mostani migráció egy olyan népvándorlási folyamat, amellyel hosszabb távon kell számolni. Úgy vélte, hogy téved, aki úgy gondolja, hogy ez egy átmeneti közel-keleti válság következménye, mert az európai jóléti rendszer, különösen a német olyan vonzó, hogy a következő években milliók fognak útra kelni, ha úgy érzik, hogy van esélyük bejutni.

Egyetlen megoldás van szerintünk. Meg kell védenie mindenkinek a saját határait. Ha kapunk segítséget, akkor együtt, ha nem, akkor külön-külön, de a határokat meg kell védeni” - hangoztatta a miniszterelnök, aki szerint különben nem lehet feltartóztatni az áramlást, és milliószám fognak érkezni.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. június 26. 07:51
"... Magyarország a dublini rendszer előírásainak betartására, illetve az annak szabályai szerint visszaküldött bevándorlók befogadására tett ígéretet" --- A felcsúti hazudozó ismét biztosította Brüsszelt, hogy minden ejus segget kinyal. A bevándorlós handabandázása csak a félrevezetett választóinak szóló, Habony-Flinkeistein féle, 'politikai termék' volt. Jövő: mindenki befogadhat egy aranyos fekete embert. Addig is tegyen félre, hogy legyen miből eltartani! CSAK A FIDESZ MAFFIA !
küllő
2015. június 25. 19:51
Az ország szégyene ez a püffedt pávatáncos !
bookmark
2015. június 25. 19:34
Dr Richard Days-tól már többször idéztem, csak senki nem hallgatott rám. A dzsungel állapotot azért kell most létrehozni, hogy lehessen rá megoldást felajánlani. A rettegésben élő lakosság saját maga fog lemondani a jogairól ha a globális világbirodalom békét és rendet ígér majd neki. Nem fog többé hallgatni a saját vezetőjére, aki nem tudta megvédeni őt és a családját. Mi a megoldás? Persze, hogy kell a kerítés, de nem csak a déli határra, hanem minden város köré. Meg kell szervezni az ellátórendszereket és a post modern technológiai időszak alatt használható minél régebbi annál jobb technológiákat kell elővenni.
Quet
2015. június 25. 19:32
Mindeközben a közvilágítási piacon: "Bitang drágán szállította a lámpákat a Tiborcz által is résztulajdonolt cég Budapesten az Árpád fejedelem útján a Margit híd és a Zsigmond tér közötti szakaszon új LED-es lámpák világítanak, de ilyen márkájú, típusú és technikailag szinte teljesen azonos lámpákat szereltek fel tavaly a keszthelyi Csapás úton a helyi bevásárlóközpontok közelében. Az előbbiek darabja 139 085 forintba került, az utóbbiért 217 805 forintot kellett fizetnie a városnak. A különbség abból adódik, hogy Budapesten közvetlenül a gyártótól érkeztek a világítótestek, Keszthelyen a közvilágítás korszerűsítésével megbízott cég, az egészen a közelmúltig a miniszterelnök veje, Tiborcz István által résztulajdonolt Elios Innovatív Zrt. szállította a lámpákat". http://propeller.hu/itthon/3121334-bitang-dragan-szallitotta-lampakat-tiborcz-altal?utm_source=mm-2015-06-25&utm_medium=email&utm_campaign=Bitang%20dr%C3%A1g%C3%A1n%20sz%C3%A1ll%C3%ADtotta%20a%20l%C3%A1mp%C3%A1kat%20a%20Tiborcz%20%C3%A1ltal%20is%20r%C3%A9sztulajdonolt%20c%C3%A9g És itt egy hír egy valódi innovációról ledvilágítás témában (de hol van innen Tiborcz István???) "Több fényt hoz az EU Erős EU-s mezőnyben került elsők közé egy magyar LED technológiát fejlesztő vállalat, a Hungaro Lux Light Kft. mely 1,7 millió eurós (530 millió forintos), közvetlenül Brüsszelből érkező forrást nyert el. Hazai partnerei, az Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézete, a Budapesti Műszaki Egyetem Fizikai Kémia és Anyagtudományi Tanszéke és az Ateknea Solutions segítségével az összegből olyan világújdonságnak számító optikai megoldást fejlesztenek ki, mellyel legalább 50 százalékkal csökkenthető a mai lámpaburák optikai vesztesége, 10-15%-ot javítva ezzel az energiahatékonyságon". http://figyelo.hu/cikkek/420453-tobb-fenyt-hoz-az-eu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!