Nem vagyok hajlandó gyűlölni!

2015. augusztus 02. 14:40

Nem gyűlölöm a menekülteket, nem gyűlölöm a hajléktalan emberek, nem gyűlölöm a cigányokat, nem gyűlölöm az LMBTQ embereket. Nem gyűlölöm a liberálisokat, nem gyűlölöm a konzervatívokat, nem gyűlölöm Orbán Viktort.

2015. augusztus 02. 14:40
Kalocsai Kinga

A kettős állampolgárság kapcsán az MSZP pedig előszeretettel riogatott a románok Magyarországra történő tömeges bejövetelével, állampolgárság-szerzésével. Egyrészt szó nem volt arról, hogy minden román kapna állampolgárságot, másrészt, ha így is lett volna, nekem azzal semmi problémám nem lett volna, ha idejön x millió román. Az MSZP itt a gyűlöletre, a románellenességre alapozva próbált szembemenni a Fidesz népszavazási kezdeményezésével. Nyilvánvalóan nem azért, mert az MSZP-nek baja van a románokkal, vagy azzal, hogy a Romániában élő magyarok kettős állampolgárságot kapjanak, hanem egyszerűen nem engedhette meg magának, hogy a legnagyobb vetélytársa, a Fidesz »megnyerjen« egy népszavazási kezdeményezést, amiből aztán politikai tőkét kovácsolhat és hatalomra kerülhet, ahelyett, hogy az MSZP győzzön. Az MSZP pusztán hatalomtechnikai szempontból választotta ezt az utat és szított félelmet, és ezáltal növelte a románellenes és határon túli magyaroktól rettegő hangulatot.

A Fidesz most a fenti példákhoz képest nagyon hasonló dolgot csinál, azzal a különbséggel, hogy ez most túlment minden határon, nincs semmi fék, nincs semmi önkontroll. Kezdték a nemzeti konzultációval, folytatták a plakátkampánnyal, majd bedobták a »megoldást«, a falat és a szombaton hatályba lépő, mindent felrúgó menekültellenes törvényt. (…)

Ez az egész propaganda teret adott a félelem kialakulásának, ami nagyon könnyen ki tud alakulni az ismeretlennel kapcsolatban, prekoncepciókat gyártott és nagyon könnyen át tud csapni egy védekező gyűlöletbe, gyűlölködésbe, és ennek a jelei már egyre nagyobb mértékben mutatkoznak. Felbátorította a szélsőségeket, a rasszista és kirekesztő kommunikáció, embertársaink lenézése elfogadottabb, felvállalhatóbb lett az emberek egy részének. A Fidesz célba talált. De van rá megoldása is: kényszerközmunkával építenek egy falat, amiből jó eséllyel valamelyik jó barát majd szépen meggazdagszik, az emberek meg megnyugodnak, mert hát nem jönnek be ide mindenféle emberek kontrollálatlanul, és az milyen jó lesz nekünk, a Fidesz megmentett minket ettől is.

És miért csinálja ezt a Fidesz? Nem azért, mert Orbán Viktor vagy Habony Árpád tényleg ezt gondolja, hanem azért, mert a Jobbik elkezdett erősödni, azért, mert a Fidesz elkezdett gyengülni, és találni kellett, helyesebben kreálni kellett egy külső ellenséget, amitől meg lehet védeni a magyar népet, amitől lehet félni, és ami ellen kell egy oltalmazót keresni. Orbán Viktor lett az oltalmazó, aki megment minket ezektől a terroristáktól, megvéd minket mindenáron, és ráadásul ezt lenyomja Brüsszel torkán is. Eddig Brüsszel volt az ellenség, Brüsszel ellen folytattunk szabadságharcot. Az nem jött be, kellett valami nagyobb és félelmetesebb ellenség, és ráadásul Brüsszelben is úttörők lehetünk, mert annyira ezt most a németek meg a britek sem bánják… Még a végén tényleg mi leszünk a keresztény Európa megmentői, akik visszaverték a menekültáradatot, mint Hunyadi a törököket.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. augusztus 03. 11:53
Tetszik, mikor a ballibák belekiabálják a világba a jóemeberségüket...
Anonymtalan
2015. augusztus 03. 10:00
"Nem vagyok hajlandó gyűlölni! Nem gyűlölöm a menekülteket, nem gyűlölöm a hajléktalan emberek, nem gyűlölöm a cigányokat, nem gyűlölöm az LMBTQ embereket. Nem gyűlölöm a liberálisokat, nem gyűlölöm a konzervatívokat, nem gyűlölöm Orbán Viktort." És mi a helyzet az ezekből a kategóriákból kieső emberekkel? Pl.: Nem konzervatív, jobb- esetleg baloldali, de nem liberális, heteroszexuális, nem cigány és nem is menekült vagy hajléktalan emberekkel, akiket nem Orbán Viktornak hívnak? Na ezért nem írunk ilyen barom szövegeket. Csak így a cikk, megállna annyiban, hogy "Nem gyűlölök senkit." És utánna nem lehetne leírni, hogy de valójában mégis megvetem a FIDESZ-t és az MSZP-t, de a FIDESZ-t jobban.
pollip
2015. augusztus 03. 09:43
Ha sokszor leírja, hogy nem gyűlöl, azért rajtam múlik, hogy elhiszem-e? Ha el is hiszem, a rosszindulat akkor is tetten érhető.
Rockpapa
2015. augusztus 03. 08:38
Én viszont gyűlöllek titeket,országrontó,nyugati civilizációt romboló,a nemsokára bekövetkező, mindent elpusztító, etnikai háborúkat előkészítő, LIBERÁLISOKAT!Remélem,ti lesztek a nyugati civilizációt lerohanó ,és azt felégető harmadik világ első áldozatai.Az iszlám veletek számol le elsőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!