Az osztrákok lezárták a nickelsdorfi határátkelőt

2015. szeptember 20. 18:01

Lezárta a hegyeshalmi-nickelsdorfi határátkelőt Ausztria. A rendőrség az M1-es autópálya 165. kilométerénél a gépjárműforgalmat az M15-ös autóút felé tereli. Az állami hírtévé beszámolója szerint a sztrádán több kilométeres kocsisor torlódott fel.

2015. szeptember 20. 18:01

Az osztrák hatóságok biztonsági okokból lezárták a nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőt vasárnap délután – közölte a rendőrség a honlapján. A közlemény szerint a rendőrség az M1-es autópálya 165. kilométerénél a gépjárműforgalmat az M15-ös autóút felé tereli. Felhívták a figyelmet, hogy aki Ausztriába szeretne eljutni, választhatja a soproni, kópházi, illetve a jánossomorjai határátkelőket. Az állami hírtévé beszámolója szerint a sztrádán több kilométeres kocsisor torlódott fel. Nickelsdorfban a tudósítás szerint csaknem 5000 migráns várakozik.

Az APA osztrák hírügynökség a burgenlandi tartományi rendőrségre hivatkozva vasárnap reggel azt jelentette, hogy mintegy 4700 menekült tartózkodott Nickelsdorfban. Az APA jelentése szerint a hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mikor, hogyan és mennyi menekültet fognak tudni elszállítani a Hegyeshalom közelében lévő településről. A rendőrség közlése szerint az sem világos, hogy pontosan hova is vinnék a menekülteket Miklóshalmáról.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. szeptember 21. 10:21
Nem tudom, hogy minek vannak felháborodva azért, hogy ha külföldön nem igazán engedik használni a magyar nyelvet, amikor Magyarországon sem igen akarják. A magyar nyelvű településnevek például Magyarországon is alig használják. Az Őrvidéken az összes településnek van magyar neve.
SigSauer
2015. szeptember 20. 20:34
Guten Morgen, Herr Faymann! :)
rosszkutya
2015. szeptember 20. 19:47
Egyébként meg kurvára mindegy már, hiszen egy erőszakos, agresszív, barbár, százezres tömegről van szó. Ezeket innen már nem lehet csak úgy elküldeni, kiutasítani, kitoloncolni. Ezek jogot formáltak maguknak az életterünkre, baszhatjátok már az egészet, regisztrációstul, schengenestül.
zenebono
2015. szeptember 20. 19:39
"akkor is ott léptek be"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!