Bősz Anett: Magyarország nem fogadott be kopt keresztényeket

2015. szeptember 29. 14:35

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól kapott adatokra hivatkozva azt állítja Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt tagja, hogy Magyarország nem fogadott be ezer kopt keresztény családot, ezért Balog Zoltán és Szijjártó Péter is magyarázattal tartozik az állításuk miatt.

2015. szeptember 29. 14:35

A Magyar Liberális Párt szerint Magyarország nem fogadott be ezer kopt keresztény családot – közölte a párt ügyvivője aki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak (BÁH) címzett közérdekű adatigénylésükre kapott válaszra hivatkozott.

Bősz Anett keddi közleményében emlékeztetett arra, hogy korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ezer keresztény család, majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Népszabadságnak adott interjújában ezres nagyságrendben kopt keresztények befogadásáról nyilatkozott.

A politikus azt írta, hogy BÁH-tól megkapott adatokban elsősorban azt vizsgálták, hányan kaptak állampolgárságot azokból az országokból, ahol kopt keresztények élnek, ilyen például Egyiptom és Etiópia. Ezek alapján 2013-ban 17, 2014-ben 130 egyiptomi kapott állampolgárságot. Etiópiából 2013-ban senki, 2014-ben egy ember kapott állampolgárságot – közli. Ennek semmi köze a Balog Zoltán és a Szijjártó Péter által mondott 1000 családhoz, ami minimum 2000-3000 főt feltételez – jelenti ki.

A párt elkérte azt a formanyomtatványt is, melyen a vallási hovatartozást kell feltüntetni, de a BÁH tájékoztatása szerint a honosítási kérelmekben nem kérdeznek rá a kérelmező nemzetiségére vagy vallási hovatartozására – emeli ki. Éppen ezért érthetetlen, hogy Balog Zoltán vagy Szijjártó Péter milyen adatokra hivatkozva beszélt a befogadottak vallási hovatartozásáról, hiszen erről nekik nem lehet információjuk – hangsúlyozza. Bősz Anett végül kijelenti: a két miniszter magyarázattal tartozik az állítások miatt.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. szeptember 30. 00:12
ha három emeber összeáll az már egy párt ? VAGY 10 FŐ A MINIMUM LÉTSZÁm
atila68
2015. szeptember 29. 18:48
Ki az a Bősz Anett?
Gregorius
2015. szeptember 29. 17:12
A befogadás alatt lehet, hogy a pénzügyi támogatást értették, mert megkerestek magyarországi koptokat, akik nem találkoztak újakkal.
Morgen
2015. szeptember 29. 17:11
Istenem, nem olvasom el többé Bősz kisasszonyt. Komolyan, most írjam neki, hogy hülye, baxa meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!